18 juli 2012 In de media

Vitesse aangekomen in Lovech

De selectie en staf, inclusief directie en een aantal meegereisde supporters, landde woensdag om klokslag 13.00 uur op vliegveld Sofia.
Van daaruit reisde het gezelschap door naar Lovech, de plaats waar donderdagavond het Europese treffen tegen Lokomotiv Plovdiv plaatsvindt.

Woensdagochtend om zeven uur wordt de start gemaakt van de reis naar Bulgarije. In de selectie ontbreken twee spelers. Ismail Aissati en Sander van de Streek. Met eerstgenoemde heeft de club nog geen akkoord en de Van de Streek arriveert te laat op Papendal. De middenvelder mist daardoor het vliegtuig dat om half tien vanaf Düsseldorf-Weeze het luchtruim opzoekt. Na enkele telefoontjes wordt ook zijn vlucht geregeld waardoor hij zich woensdagavond alsnog bij de selectie voegt.

Een half uur voor het aangegeven schema landt het vliegtuig in Sofia. Nadat de laatste voetbaltas van de band rolt vertrekt de bus naar Lovech, een hobbelige (zachtjes uitgedrukt) rit van ruim twee uur. Terwijl de temperatuur inmiddels de dertig graden aantikt, zet de bus om … uur de bus bij het hotel. “Nu is het eerst tijd voor een drankje” zegt supporter Tim Giesen uit Duiven tegelijkertijd incheckend in het hotel. “Daarna even rustig de kamer en het hotel bekijken voordat we de training van Vitesse gaan bekijken.”

Bij aankomst in het spelershotel is er voor de spelers eerst een lunch. Daarna is het rusten totdat de selectie het trainingsveld opzoekt. Voor de training vindt er eerst nog een persconferentie plaats waar hoofdtrainer Fred Rutten aanschuift. Vitesse.nl doet later vandaag verslag van de persconferentie en de training.

De selectie voor Lokomotiv Plovdiv vs Vitesse bestaat uit:

Keepers: Eloy Room, Marko Meerits, Piet Velthuizen
Verdedigers: Tomas Kalas, Frank van der Struijk, Michihiro Yasuda, Patrick van Aanholt, Guram Kashia,
Middenvelders: Jan-Arie van der Heijden, Davy Pröpper, Marco van Ginkel, Nicky Hofs, Sander van de Streek, Wimilio Vink, Valeri Qazaishvili
Aanvallers: Renato Ibarra, Wilfried Bony, Giorgi Chanturia, Jonathan Reis, Mike Havenaar, Mart Lieder

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: