7 december 2011 In de media

Vitesse actief op transfermarkt

Vitesse gaf onlangs aan dat het in de komende transferperiode vooral de selectie bij elkaar wil houden. Toch is de club op de achtergrond druk bezig de selectie uit te breiden.

Zondag werd Jonathan Reis vastgelegd tot het einde van het seizoen, terwijl de Arnhemmers ook Ruud Vormer een aanbieding hebben gedaan. Daarnaast heeft Vitesse het vizier gericht op de Japanse aanvaller Mike Havenaar (foto).

‘We verkennen de markt en houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. ‘Havenaar is een type Georgios Samaras, een ander soort spits dan we in Nederland zijn gewend.’

Het is nog onzeker of Piet Velthuizen ook na dit seizoen onder de lat staat bij Vitesse. De doelman heeft een aflopend contract in Arnhem. Van Leeuwen: ‘Beslissingen over de contracten zullen na de winterstop worden gevoerd.’

Ook het contract van Nicky Hofs loopt af, de kans is heel groot dat de Arnhemse middenvelder bij Vitesse blijft. De middenvelder heeft in zijn huidige verbintenis een bepaling staan dat het contract bij een bepaald aantal duels automatisch wordt verlengd. Hofs kwam al tot veertien duels.

Voetbal International magazine week 49

Hoofdsponsor: