5 maart 2011 In de media

Vitesse behaalt zwaarbevochten zege op VVV

Door treffers van Marco van Ginkel en Ferry de Regt (eigen doelpunt) heeft Vitesse zaterdagavond in GelreDome een uiterst belangrijke zege behaald. Het was de derde overwinning in vier thuisduels voor de ploeg van Ferrer in 2011.

Alexander Büttner was wellicht de meest verrassende basisspeler. De linkerverdediger speelde voor Frank van der Struijk waardoor Michihiro Yasuda naar de rechterflank schoof. Nemanja Matic en Ismail Aissati keerden terug in de basis na een schorsing. Vitesse startte met druk naar voren en uit de eerste corner van de wedstrijd kopte Guram Kashia bij de eerste paal maar net naast. De ploeg van Albert Ferrer kreeg drie corners in de openingsfase maar daar bleef het nadien wel bij.

De ploeg kon maar geen druk zetten op de Limburgers die voor rust eenvoudig overeind bleven en in de omschakeling enkele dreigende, maar geen gevaarlijke momenten kenden. Beide ploegen blonken uit in het maken van kleine overtredingen over het gehele speelveld, twaalf (VVV Venlo) om elf (Vitesse).

Het devies na rust was in ieder geval meer strijd en dat was precies wat de ploeg ook deed. Het oogde vanaf het begin agressiever en dat leverde een periode op waarin Vitesse het verdiende op voorsprong te komen. Een lange bal van Yasuda werd door Van Ginkel op waarde geschat en op inzet en kracht wist de spits de bal onder doelman Begois in het lege doel te werken: 1-0. Door een misverstand achterin werd het direct na de treffer bijna 2-0 en Jordi Lopez had nog binnen het kwartier een enorme mogelijkheid op die zo belangrijke tweede goal, maar de Spanjaard stond vast en kon geen kracht achter zijn schot zetten.

Doordat het tweede doelpunt uitbleef leek de ploeg op twee gedachtes te hinken. Doorgaan of de voorsprong consolideren. De gasten uit Venlo bleven daardoor in de wedstrijd en Eloy Room hield zijn ploeg direct na de kans van Lopez op de been met een schitterende redding. Ook Kashia moest in het vervolg van de wedstrijd nog een keer handelend optreden en belette met zijn uiterste teen Cullen van een schot. Aan de andere kant was het invaller Marcus Pedersen die de gemoederen danig bezig hield. De Noor was gretig, sterk, balvast en zeer dreigend.

Mede door zijn invalbeurt viel uiteindelijk in de slotfase de beslissing. Na een combinatie met Ismail Aissati was het verdediger De Regt die ongelukkig het laatste zetje gaf en de 2-0 op het scorebord zetten. Al met al was het zaterdagavond geen carnaval in GelreDome, maar belangrijker was het behalen van een positief resultaat. De 2-0 zege betekent de derde overwinning van het jaar in vier thuiswedstrijden. Volgende week komt sc Heerenveen op bezoek.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: