26 oktober 2011 In de media

Vitesse bekert verder na spannend duel

Vitesse heeft zich ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. De Arnhemmers zegevierden na een spannend duel met 2-1.

Bliksemstart Vitesse
In het eigen Gelredome kende Vitesse een bliksemstart. Al na vijf minuten was het Marcus Pederen die de score opende. Na een schitterende aanval schoot de Noor op aangeven van Frank van der Struijk beheerst raak. ADO besloot direct uit zijn schulp te kruipen en ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Gabor Horváth nog een goede mogelijkheid miste, was Tjaronn Chery na twintig minuten wel trefzeker.

Prachtige goal Chery
De aanvaller nam een lange bal van achteruit prachtig aan en liet vervolgens met een droge knal Piet Velthuizen kansloos. De ploeg van trainer Maurice Steijn had duidelijk aan zelfvertrouwen gewonnen. Vlak voor rust was Wesley Verhoek nog dichtbij een tweede treffer. De rechtsbuiten ontving de bal na slap uitverdedigen van Vitesse, maar zijn schot miste precisie.

Aan elkaar gewaagd
Ook in de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen maakten nog volop aanspraak op de overwinning. Vijf minuten na rust werd Vitesse een een strafschop onthouden, nadat Wilfried Bony opzichtig omver werd geduwd door Christian Kum. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde echter van niets weten.

Bony weer belangrijk
Diezelfde Bony had twintig minuten voor tijd alsnog succes. Na een uitstekende actie van Jan-Arie van der Heijden had de Ivoriaan de bal van dichtbij voor het inschieten. ADO zette alles op alles, maar wist niet meer te scoren. Wel eindigde de ploeg het duel met tien man, na twee keer geel voor Horváth. Dat hadden er negen kunnen zijn, daar waar Chery een elleboogstoot uitdeelde aan Anthony Annan. Makkelie gaf slechts geel. Vitesse bekert uiteindelijk verder naar de kwartfinale. Voor ADO zit het toernooi erop.