18 mei 2011 In de media

Vitesse beklaagt zich bij KNVB

De KNVB kan, als organisator van de bekerfinale van belofteneftallen, na de supportersrellen bij wedstrijd Jong Vitesse/AGOVV – Jong Feyenoord/Excelsior afgelopen maandag rekenen op een officiële brief van Vitesse.
Hoewel de vreugde over de sportieve prestatie van het elftal van Gerry Hamstra, dat Jong Feyenoord/Excelsior in de finale met 1-0 versloeg, overheerst, zijn de Arnhemmers ontstemd over het feit dat Vitesse-supporters zijn beperkt in hun wedstrijdbeleving en intimidaties van een deel van de Feyenoord/Excelsior-aanhang hebben moeten ondergaan. Interventie van politie en Mobiele Eenheid was nodig om verdere escalaties te voorkomen.

In de brief aan de Bond eist Vitesse openlijke excuses aan haar supporters voor deze misstanden, die in de ogen van de Vitesse-clubleiding voorkomen hadden kunnen worden. Tevens heeft Vitesse voorgesteld dat de aanklager Betaald Voetbal een onderzoek instelt. Al eerder heeft Vitesse haar ongenoegen uitgesproken over de gang van zaken en de keuze voor Het Kasteel als ‘neutrale’ locatie voor de finale.


Vitesse.nl

Hoofdsponsor: