18 september 2010 In de media

Vitesse beloont zichzelf niet

Veel kansen, leuk voetbal, maar geen doelpunten en dus geen overwinning. Kort samengevat het duel tussen Vitesse en NAC Breda. Vooral in de tweede helft regende het kansen, maar bleef het door pech, iets te weinig scherpte én een goede Bredase doelman 0-0 in GelreDome.

Vitesse en NAC waren voor rust aardig aan elkaar gewaagd. Vitesse was evenwel dreigender dan de ploeg uit Breda. De kansen waren nog niet zo legio als in het tweede bedrijf, maar ook voor rust waren het de wederom sterk spelende Matic en Aissati de geel-zwarten op voorsprong konden zetten. Eloy Room moest in de 24e minuut voor het eerste én het laatst handelend optreden bij een schot van Lurling. Verder was het optreden van de startende Guram Kashia (Van der Struijk viel geblesseerd uit in de warming-up) uitstekend. De Georgiër speelde gedreven, agressief en was nauwelijks te kloppen in de duels.

Het was opvallend en positief om te zien dat de jonge doelman Room na rust de handschoenen welhaast naast zich neer had kunnen leggen. Vitesse zette NAC Breda flink onder druk en had minimaal twee, drie keer moeten scoren. Dat de uitslag na negentig minuten op 0-0 bleef steken was even verrassend als teleurstellend. De ploeg van Theo Bos had de drie punten absoluut verdiend, maar die ene zo belangrijke treffer wilde maar niet vallen.

Het debuut van de vele nieuwelingen voor eigen publiek viel dus enigszins in het water, maar buiten het maken van doelpunten was het spel van Vitesse zeer aardig en bij vlagen sterk. De achterhoede gaf vrijwel niks weg en de middenvelders wisten de aanvallers te vinden. De enige smet was het niet maken van de kansen zaterdagavond. Maar, wordt dit spel gecontinueerd en wordt de afstemming nog beter, dan kunnen de doelpunten én dus punten niet uitblijven.