20 november 2010 In de media

Vitesse bezegeld samenwerking met Braziliaans Atlético Paranaense

Vitesse heeft voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo een samenwerkingscontract getekend met Atlético Paranaense. De samenwerking past in de filosofie van Vitesse om uit te groeien tot een club met een wereldwijd netwerk.
Atlético Paranaense staat momenteel op de vierde plaats in de Braziliaanse competitie. De club werd in 2001 kampioen van Brazilië. Vitesse is na FC Dallas (Verenigde Staten), FC Dinamo Minsk (Wit-Rusland) en Olimpi Roestavi (Georgië) de vierde club waarmee Atlético Paranaense een samenwerking mee aangaat. De Braziliaanse club wil zich via Vitesse verder profileren in Europa.

“Atlético Paranaense is een moderne, goede geleide club met fantastische faciliteiten. Zij willen van ons bijvoorbeeld meer weten over de exploitatie van een multifunctioneel stadion. Wij zijn vooral geïnteresseerd in spelers en alle facilitaire randvoorwaarden die perfect zijn ingevuld bij deze club”, zei technisch directeur Ted van Leeuwen.

Een delegatie van Vitesse reist op korte termijn naar Brazilië af om de samenwerking verder vorm te geven en te kijken naar voor Vitesse interessante spelers. Mr. Malucelli, president van Atlético Paranaense, hoopt door deze samenwerking Vitesse te helpen naar een hogere positie in de Nederlandse Eredivisie.

 

Informatiebrochure Atlético Paranaense pagina 1

Informatiebrochure Atlético Paranaense pagina 2

Informatiebrochure Atlético Paranaense pagina 3

Informatiebrochure Atlético Paranaense pagina 4

(Engels)

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: