5 januari 2011 In de media

Vitesse bijna rond met Yasuda

Vitesse lijkt de eerste versterking voor de tweede seizoenshelft binnen te hebben. De Japanse back Michihiro Yasuda moet de selectie per direct gaan versterken.

Yasuda speelt nu nog bij Gamba Osaka. Directeur voetbalzaken Van Leeuwen heeft de speler al gesproken en hoopt de transfer "spoedig" in Nederland af te kunnen ronden.

Van Leeuwen beschrijft de Japanner als een offensief ingestelde vleugelverdediger. "Hij is aanvallend zelfs wat beter dan verdedigend. Meestal speelt hij linksback, maar hij kan ook als rechtsback goed uit de voeten. Het is een beetje een type Roberto Carlos, maar dan met een betere voorzet. Nee, hij kan wel wat minder hard schieten."

Eigenaar Jordania van Vitesse en technisch directeur Van Leeuwen hebben momenteel allerlei lijntjes lopen met spelers die de bouw van het vernieuwde Vitesse vorm moeten geven. Hoeveel spelers de club de komende weken nog wil aantrekken, hangt ook af van het aantal dat vertrekt. Van Leeuwen: "Maar het budget is niet eindeloos natuurlijk. Het moet een beetje in redelijkheid gaan allemaal en de speler moet ook echt beter zijn en de selectie beter maken", zo stelt Van Leeuwen.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: