15 april 2012 In de media

Vitesse bijna zeker van play-off

Vitesse kan na de winst zondag op ADO Den Haag deelname aan de play-offs om Europees voetbal nauwelijks meer ontgaan.
Renato Ibarra maakte het enige doelpunt in het teleurstellende duel: 1-0. Voor Vitesse was het na de winst op VVV-Venlo de tweede overwinning binnen enkele dagen.

De eerste helft in het Gelredome was ronduit slaapverwekkend. Vitesse speelde in een veel te laag tempo en ADO beperkte zich aanvankelijk tot het vermijden van elk risico, waardoor steeds erg veel Haagse spelers achter de bal stonden.

Het duurde ruim een half uur voordat de eerste serieuze kans van de wedstrijd te noteren viel. Anthony Annan verspeelde de bal knullig, waardoor ADO Den Haag via Charlton Vicento kon uitbreken. Met een fraaie verdedigende actie neutraliseerde Guram Kashia het gevaar. Diezelfde Annan ging enkele minuten later opnieuw in de fout. Jens Toornstra profiteerde er bijna van, maar zijn schot belandde op de lat.

Vitesse machteloos
Vitesse was aanvallend machteloos. Spits Wilfried Bony kreeg amper bespeelbare ballen. Slechts de regelmatig langs de zijlijn oprukkende verdediger Alexander Büttner stichtte zo nu en dan enig gevaar. Uitgespeelde kansen leverde dat Vitesse niet op.

Na rust bracht trainer John van den Brom de lange Mike Havenaar als extra spits in om Vitesse wat meer aanvallende impulsen te geven. Die opzet slaagde, want binnen 10 minuten was Havenaar tweemaal dicht bij het openingsdoelpunt. Doelman Gino Coutinho stond echter op zijn post.

Ook ADO zocht wat meer de aanval. Dat resulteerde in een bijna niet te missen kans voor Vicento, die evenwel het doel veel te hoog zocht. Na een kwartier kwam Vitesse op voorsprong. Ibarra bekroonde zijn solo vanaf de rechterkant met een inzet waar ook Coutinho niet tegen was opgewassen.

Telegraaf

Hoofdsponsor: