24 februari 2012 In de media

Vitesse bijt tanden stuk op oerdegelijk RKC

Aan de reeks van nederlagen van Vitesse lijkt geen einde te komen. Vanavond verloor het elftal van trainer John van den Brom van RKC. In Waalwijk werd het 1-0 voor de thuisclub. Sinds de winterstop wonnen de Arnhemmers pas één keer.
Lees hieronder het verslag van minuut tot minuut:

21.49:
Daar klinkt het eindsignaal. RKC wint met 1-0 van Vitesse.

21.48:
Hofs brengt de bal in. Lieder neemt aan, draait, en schiet de bal keihard over. Van slechts 5 meter afstand. RKC zwijnt.

21.46: 3 minuten extra tijd
komen erbij. Mocht RKC winnen, dan komt het linkerrijtje in zicht.

21.46:
Counter RKC. De bal gaat hard en net voorlangs het doel van Velthuizen. De Waalwijkers krijgen alle ruimte nu.

21.45:
Een laatste wissel bij RKC. Sander Duits eruit. Frank van Mosselveld erin voor de laatste minuten.

21.44: Zoet met weer een knappe redding voor RKC
. Vitesse is overgestapt op de lange bal.

21.43:
Nog 2 minuten speeltijd. Het ziet er slecht uit voor Vitesse, en natuurlijk goed voor RKC.

21.37:
Castillion probeert het van ver, met het gekruld schot met rechts. Helaas voor hem, geen doelpunt.

21.34: Een dubbele wissel bij Vitesse.
Annan en Ibarra eruit. Lieder en Chanturia erin. RKC-trainer Brood reageert direct met ook een wissel. Németh eruit, de lange Castillion erin.

21.33:
Weer een gele kaart, nu voor Braber, die de snelle Ibarra onderuit haalde met een late sliding.

21.33: Mike Havenaar
scoorde sinds zijn komst in de winterstop al tweemaal als invaller. De Japanse spits deed dat in het uitduel met PSV (3-1 verlies) en vorige week, in het verloren thuisduel met FC Twente (1-4).

21.31: Weer een kleine, nuttige overtreding door een RKC-speler. Dit keer van Németh rond de middenlijk.

21.30:
Het niveau van de wedstrijd daalt wat. RKC houdt tegen en speelt goed georganiseerd. Vitesse mist de creativiteit, kracht en snelheid om door de Waalwijkse muur heen te breken.

21.21: Wissel bij Vitesse
. John van den Brom haalt Van der Heijden eruit. Mike Havenaar is zijn vervanger.

21.20:
Schot Van der Heijden. Van afstand recht in de handen van Zoet, die goed staat te keepen.

21.19:
Het is Vitesse dat aan moet én aan wil vallen. Maar het is RKC dat gevaarlijk is met snelle tegenaanvallen.

21.12: Een gele kaart voor RKC-speler Ten Voorde
. Hij was Büttner kwijt en trok hem neer.

21.03:
Hofs met de voorzet vanaf links. Van Ginkel kan vrij inkoppen, maar kopt over.

21.03: Om vandaag tot winst te komen, zal Vitesse vaker moeten scoren dan in de laatste 5 officiële duels
(beker en competitie). Daarin kwamen de Arnhemmers namelijk telkens tot precies 1 doelpunt. De laatste keer dat Vitesse in een wedstrijd meer dan 1 goal maakte, was op 4 december 2011 – tegen RKC. In de Gelredome werd het 4-0.

21.00:
De tweede helft is begonnen. Een wissel bij RKC. Schet is in de kleedkamer achtergebleven. Jeff Stans is zijn vervanger.

*** RUST

20.46: De 1 minuut extra tijd is voorbij. Scheidsrechter Janssen fluit voor rust.

20.44:
Van der Heijden met de bal aan de voet in de zestienmeter van RKC. Een verdediger van de Waalwijkers roeit de bal weg. Corner Vitesse.

20.43: Büttner helemaal vrij op linksvoor. Zijn voorzet is hard en laag. Hofs loopt er tegenaan, maar schiet de bal naast. Nog 2 minuten en Vitesse zet aan.

20.41: Ibarra
komt na een steekpass door op rechts. Hij schiet onder keeper Zoet door, die de bal nog wel net aanraakt. De bal stuit via de lat het doel uit. RKC zwijnt… Nu een vrije trap voor Vitesse.

20.39:
Een vrije trap van Vitesse wordt tot hoekschop gemaakt door een RKC-speler.

20.39:
Kristian Németh is de eerste Hongaarse doelpuntenmaker in de eredivisie namens RKC.

20.37: 1-0 RKC! Een mooie aanval door de zestienmeter van Vitesse. De bal belandt voor de voeten van Braber. Hij schiet, maar Velthuizen weet nog te redden met een been. Op een rollertje van Németh is de doelman vervolgens kansloos. De bal rolt in de verre hoek binnen.

20.35: Geen van de spelers in de huidige selectie van RKC maakte ooit een competitietreffer tegen Vitesse. Van de spelers die vandaag namens Vitesse op het wedstrijdformulier staan, scoorden Jan-Arie van der Heijden, Frank van der Struijk en Wilfried Bony allen éénmaal tegen de Waalwijkers.

20.33: Bony met een lange, sterke dribbel. Hij schudt een tegenstander en schiet met rechts. Het schot is te zacht en rolt naast.

20.28:
Corner RKC.

20.26: Een gele kaart voor Hofs, dat levert hem een schorsing op voor de volgende wedstrijd.

20.25:
Nu even een fase van mooi, georganiseerd combinatievoetbal van RKC, beëindigd met een overtreding van Büttner op Schet. Hofs moet oppassen met zijn commentaar op de scheidsrechter.

20.25:
Een mooie actie van Ibarra op rechts. Hij komt naar binnen en schiet hard met links. Tegen een RKC-speler…

20.20: Vrije trap Vitesse
. Natuurlijk Van der Heijden achter de bal. De vrije trap levert een corner op, die gaat voorlangs het RKC-doel.

20.19:
De ingooi van RKC-speler Martina wordt doorgekopt door de lange Braber. Velthuizen pakt de bal op.

20.18:
Het past bij het degelijke RKC. De eerste Vitesse-storm is de ploeg doorgekomen. Nu worden de Waalwijkers langzaamaan sterker.

20.16: Schet voor het eerst
met een kans namens RKC. De bal gaat naast.

20.12:
Van Ginkel kwam zojuist door op links. Hij gaf laag voor, maar vond geen medespeler om de bal binnen te lopen. Vitesse is na ruim 10 minuten spelen de betere ploeg.

20.11:
Eerder dit seizoen werd het op 4 december 2011 een 4-0 thuisoverwinning van Vitesse op RKC. Voor de thuisploeg scoorden Jan-Arie van der Heijden (vrije trap, 9de minuut), Valeri Qazaishvili (21′), Stanley Aborah (45+2′) en Wilfried Bony (penalty, 59′).

20.06: Een eerste schietkans van Bony
. De Ivoriaan schiet over vanaf randje zestienmeter.