17 december 2010 In de media

Vitesse bindt strijd aan in onneembaar Rat Verlegh Stadion

Iedere ploeg lijkt bij een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda van tevoren al met 1-0 achter te staan. Tel daarbij op dat NAC deze week voor het eerst sinds februari een overwinning in een uitwedstrijd binnensleepte en je kunt stellen dat Vitesse zaterdag niet zonder vrees aan de aftrap zal beginnen.


NAC wint nu ook uit-wedstrijden

Het heeft even geduurd, maar woensdag bleek driemaal dan ook scheepsrecht te zijn voor de wedstrijd tussen Excelsior en NAC. Twee keer werd de wedstrijd afgelast wegens de slechte weersomstandigheden. NAC won op Woudestein en maakte daarmee nog net voor de winterstop een einde aan de lange reeks zonder uitoverwinning. De 3-1 winst betekende de eerste uitzege sinds maar liefst februari vorig jaar. Dit seizoen pakten de Brabanders, tot deze week, alleen tegen Vitesse een punt in een uitwedstrijd.

Dat is een statistiek die de Arnhemmers niet vergeten zullen zijn. Ook arriveert Vitesse in het Rat Verlegh Stadion eigenlijk al met een 1-0 achterstand. Het stadion van NAC bleek dit seizoen alleen voor Roda JC geen onneembare veste (1-2). Acht van de tien thuiswedstrijden werden gewonnen, de andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Vertrekkende voetballers bij Vitesse

In Arnhem is het een beetje aan het rommelen. Voormalig vaste basisspelers zijn afgewimpeld naar de tribune en er klonk gemor over de trainingswijze van Albert Ferrer. Eigenaar Jordania benadrukte dat hij in de winterstop nieuwe spelers wil halen. Aangezien Ferrer de spelersgroep wil inkrimpen, betekent dat een aantal voetballers moeten vertrekken. De afgelopen weken werd door een plaats op de tribune duidelijk dat het waarschijnlijk om Civard Sprockel, Lasse Nilsson en Nacer Barazite gaat.

Het heeft effect op het spel van Vitesse. Vorige week tegen Ajax bleef de schade met een 1-0 verlies nog beperkt, de speelronde daarvoor ging de ploeg van Ferrer hard onderuit tegen FC Groningen (4-1). Ferrer blijft lovende woorden spreken over zijn spelers, maar het begint er steeds meer uit te zien als een schijnvertoning.

Historie
Vorig seizoen was NAC in eigen huis met 4-0 te sterk voor Vitesse. Ook het jaar daarvoor won de thuisploeg, maar verder zijn de resultaten van de afgelopen jaren in het Rat Verlegh Stadion redelijk in balans. NAC won vier van de tien keer, Vitesse drie keer en de overige drie duels eindigde in een gelijkspel.

Goal

Hoofdsponsor: