30 maart 2010 In de media

Vitesse bindt talenten

Arnhemse club voorzichtig met vastleggen spelers

  

*Vitesse heeft opties in contrac­ten van tweede doelman Eloy Room en verhuurde verdedi­ger Jop van der Linden gelicht en verlengd tot 2011.
*Arnhemse club heel voorzich­tig met vastleggen spelers.
*Onzekerheid troef.

Vitesse heeft de opties op contractverlenging met tweede doelman Eloy Room en de aan AG­OVV verhuurde verdediger Jop van der Linden gelicht. Daarmee liggen de twee talenten in elk ge­val tot medio 2011 vast.
Eerder legde de Arnhemse club ook al de talenten Kevin van Dier­men (2012), Davy Pröpper (2013) enWiljan Pluim (2013) vast.
Toch zijn de contractverlengingen bij de Arnhemse club schaars. Vier spelers kregen een brief in de bus dat hun aflopende contract niet wordt verlengd: Onur Kaya, Sergin­ho Greene, Ronald Graafland en Calvin Jong-A-Pin.

Kaya kreeg als enige een nieuw contract (tot 2011 met automati­sche verlenging bij voldoende duels). De Belgische middenvelder is daarmee niet akkoord gegaan.
Greene en Jong-A-Pin hebben te horen gekregen dat Vitesse pas na het seizoen duidelijkheid kan ver­schaffen. „We moeten eerst weten of we in de eredivisie blijven. Het is niet zo dat we van ze af willen, maar we kunnen ons niks permit­teren nu. Daarbij willen die spe­lers zelf ook weten of wij in de ere­divisie blijven”, aldus technisch di­recteur Marc van Hintum gistera­vond.

Hij moest alle spelers met een aflo­pende verbintenis (contract of huur) voor 1 april duidelijkheid verschaffen. Indien dat niet ge­beurt, wordt het contract stilzwij­gend met een jaar verlengd onder dezelfde voorwaarden. Vitesse had bij huurling Jong-A-Pin een optie tot koop bedongen bij Heeren­veen, maar die niet gelicht. „Hem is aangegeven dat we na het sei­zoen wel willen praten.”
Ook de optie op doelman Graaf­land ( extra seizoen tegen beter sa­laris) wordt niet gelicht. „ De deur is niet dicht, maar ook met Ronald wachten we tot na het seizoen.”

De aflopende contracten van An­duele Pryor (verhuurd aan Roesela­re, België) en Mads Junker (overge­nomen door Roda JC) waren al ontbonden.
Met een vierde doelman, Sebasti­aan van der Sman, wil Vitesse ook nog in gesprek. De Arnhemse club is tevreden over de Arnhemmer, die even aan AGOVV werd uitge­leend. Giovanni Gravenbeek van Jong Vitesse heeft een amateurcon­tract. Voor de snelle buitenspeler (of back) geldt geen datum van 1 april, maar Vitesse gaat ook met hem in gesprek.

Een vertrek van Greene, Jong-A­Pin, Kaya en Graafland biedt Vites­se geen financiële meevaller. De Arnhemse club moet flink bezuini­gen op de salariskosten. „We gaan met een kleinere selectie werken, maar dit schiet financieel niet erg op. Pas volgend seizoen lopen veel contracten van basisspelers af. Dat zijn de betere contracten”, aldus Van Hintum.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: