26 februari 2011 In de media

Vitesse blameert zich in Almelo

Ook de uitwedstrijd in Almelo heeft de ploeg van Albert Ferrer geen punten opgeleverd. Ook ditmaal werden teveel doelpunten geïncaseerd. Tegen de ploeg van Peter Bosz werd een zeer teleurstellende 6-1 nederlaag geleden.

Het diepe Oosten van het land is niet het meest prettige deel waar de Arnhemmers zich begeven dit seizoen.

Vitesse startte zaterdag met Marcus Pedersen in de spits. Marco van Ginkel speelde daardoor op het middenveld om de plaats in te nemen van de geschorste Nemanja Matic. Heracles speelde voor rust een stuk beter dan de Arnhemmers die uiterst slordig voor de dag kwamen op het kunstgrasveld in Almelo. Marti Riverola kreeg de beste kans in de eerste 45 minuten, maar zijn schot ging recht op doelman Pasveer af.

Heracles daarentegen belegerde het doel van Eloy Room. Halverwege de eerste helft kreeg Darl Douglas de beste kans tot dusver, maar zijn schot werd knap gepakt door Room. Zes minuten voor rust kwam de op dat moment verdiende 1-0 op het scorebord. Eloy Room riep duidelijk los, Rajkovic schoot de bal echter slecht weg en verdediger Looms schoot de bal prachtig ineens in het doel. Room zat er nog wel aan maar was kansloos.

Pedersen kwam na rust niet meer terug en werd vervangen door Genaro Snijders. De spits kwam weliswaar niet in het spel voor, maar was machteloos aangezien hij nauwelijks bruikbare ballen kreeg. Nog maar net begonnen voerde Everton in de 49e minuut de score op met een lepe bal over Room: 2-0. Terwijl Ferrer zijn tweede wissel (Stevanovic voor Babangida) voorbereidde was het Mark Jan Fledderus die de derde Almelose treffer van de avond aantekende.

Het echec in Almelo werd alleen maar groter nadat invaller Snijders aanvaller Everton neerlegde in het strafschopgebied en niet veel later Guram Kashia een tweede strafschop veroorzaakte. Beide keren was het Willy Overtoom die beide penalty’s benutte. Het was opvallend om te zien hoe eenvoudig de doelpunten na rust tot stand kwamen. Een aanval van Vitesse wordt afgeslagen waarna een snelle voortzetting naar de spitsen te gemakkelijk de tegentreffers opleverde. Samuel Armeneteros bepaalde uitslag op maar liefst 6-1. Guram Kashia redde met een kopbal in de slotminuut de eer.

Na de goede start in 2011, in GelreDome is de ploeg nog ongeslagen, lukt het de ploeg in uitwedstrijden maar niet om tot goed voetbal te komen. In de komende twee weken speelt de ploeg thuiswedstrijden tegen VVV Venlo en sc Heerenveen. Daarin kan het de positieve thuisstatus uitbreidden en de zware nederlaag in het Oosten van het land wegpoetsen.

Ferrer na afloop: "Er valt niet veel te zeggen vandaag. Heracles was veel beter dan wij en vanaf de eerste minuut een stuk agressiever. Dat waren wij niet en dat zorgde er voor dat wij geen kans gehad hebben vanavond van deze ploeg. De overwinning voor Heracles is verdiend. Ik wil snel vooruit kijken naar de volgende wedstrijd en naar het grote geheel. We maken vooruitgang, alleen vanavond was het helemaal niks."

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0)
’39 Looms 1-0; ’49 Everton 2-0; ‘59 Fledderus 3-0; ’68 en ’79 Overtoom 4-0 (pen.) en 5-0 (pen.); ’83 Armenteros 6-0; ’90 Kashia 6-1