29 september 2012 In de media

Vitesse blijft runner-up door individuele klasse in Galgenwaard

Vitesse blijft ook na de zevende wedstrijd in de top van de Eredivisie meedoen. De Arnhemmers wonnen zaterdagavond met 1-2 bij FC Utrecht en blijven op de tweede plaats staan.
De Domstedelingen waren beter, maar de individuele klasse van Vitesse zorgde voor het klassenverschil in Stadion Galgenwaard. Ondanks een slotoffensief van jewelste kon FC Utrecht een nederlaag niet voorkomen en die ploeg zakt hierdoor naar de zesde plaats.

FC Utrecht begon het seizoen uitstekend en stond na afloop van de vorige speelronde op de vierde plaats. Woensdag kon die pikstart geen vervolg worden gegeven, want de bekerwedstrijd tegen Ajax werd kansloos met 0-3 verloren. Zaterdagavond ging de ploeg van Jan Wouters opnieuw het schip in, maar echt verdiend was dat niet. In de eerste helft was FC Utrecht namelijk de betere partij en bij rust stond er ook nog een brilstand op het bord.

Het initiatief lag in de openingsfase duidelijk bij FC Utrecht, dat enkele kansen creëerde en Vitesse sporadisch over zijn eigen helft liet komen. Al na zes minuten leek de gastheer op voorsprong te komen, maar een volley van Tommy Oar werd op de lijn geblokt door Guram Kashia. Even later kwam Alexander Gerndt een teenlengte te kort om een scherpe voorzet van Dave Bulthuis in te tikken. Het bezoek van Fred Rutten liet zich enkel zien in de vorm van een kopbal van aanvoerder Kashia en mocht zich gelukkig prijzen met een 0-0 ruststand.

Tien minuten na rust liet Vitesse, dat met vier aanvallers aan de wedstrijd begon, echter wel zien hoe effectief die ploeg kan zijn. Wilfried Bony steekte de bal in de loop op Van Ginkel, die de keeper uitspeelde en raak schoot: 0-1. Hiervoor had Jonathan Reis al voor gevaar gezorgd door de lat te geselen met een afstandsschot. Vijf minuten na de openingstreffer was het alweer 0-2. Reis liet zich van de bal zetten, maar Bony, die de aanval ook opzette, liep goed door en knalde binnen. De Galgenwaard viel stil.

Wouters bracht de van een dijbeenblessure herstelde Jacob Mulenga in de ploeg en hij bracht de spanning twintig minuten voor tijd terug in de boeiende wedstrijd; op aangeven van Gerndt tikte hij bij de eerste paal binnen: 1-2. Van Ginkel had het duel hierna op slot kunnen gooien, maar oog in oog met Robbin Ruiter wipte hij de bal over. FC Utrecht geloofde hierdoor in een slotoffensief en die kwam er. Mark van der Maarel kopte net over, een voorzet van Bulthuis ging aan iedereen voorbij en in de slotseconde redde Piet Velthuizen formidabel op een kopbal van Mulenga. Vitesse won zodoende voor het eerst sinds september 2007 weer in Utrecht en blijft ongeslagen.

 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: