31 oktober 2010 In de media

Vitesse blijft simpel overeind bij NEC: 0-0

Vitesse is simpel overeind gebleven in de derby tegen NEC. Het bleef 0-0 in een saaie wedstrijd.

Vitesse-eigenaar Merab Jordania werd verwelkomt met enkele spandoeken en een karikatuur. De eerste kans was voor de Arnhemmers, die sterker begonnen aan de beladen derby. Ismail Aissati schoot net naast na voorbereidend werk van Julian Jenner en Lasse Nilsson. Namens NEC had Lorenzo Davids bijna succes met een lob. De thuisclub nam het even initiatief over, maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten en een kopbal in het zijnet van Björn Vleminckx. Verder slaagde Vitesse erin om NEC goed te ontregelen, waardoor de eerste helft vrij saai was. Davy Pröpper had bijna succes namens Vitesse met een schot voorlangs. De jonge middenvelder brak kort daarop door, maar Jasper Cillessen greep attent in. De doelman toonde zijn kwaliteiten opnieuw bij een prachtig schot van de weer in genade aangenomen Dalibor Stevanovic.

Na rust kon NEC nog steeds niet overtuigen, al loste Vleminckx een aardig schot dat Eloy Room met moeite keerde. Met diepe ballen op de Belgische topschutter probeerde NEC iets te forceren, maar dat kon de Vitesse-defensie niet verontrusten. Stevanovic had de score moeten openen, maar hij mikte over na een mooie dieptepass van Frank van der Struijk. Daarna werd het niveau van kwaad tot erger. Na een verre inworp van Vleminckx was het even paniek achterin bij Vitesse. Ook bij een hoekschop klopte het even niet, maar Ramon Zomer en Erton Fejzullahu konden niet profiteren. Verder bleven de Arnhemmers moeiteloos overeind en via Ismail Aissati werd het op de valreep bijna 0-1.

Opstellingen:

NEC: Cillessen; Will, Otten, Zomer, Nuytinck; Sibum, (Fejzullahu), Schöne, Zimling, Davids; Vleminckx, Goossens, Chatelle).

Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Büttner; Pröpper, Matic; Jenner, (Snijders), Aissati, Stevanovic; Nilsson, (Barazite).

Gele kaart: Chatelle, Nuytinck (NEC) Jenner, Büttner (Vitesse)

12.500 toeschouwers in de uitverkochte Goffert.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: