16 september 2012 In de media

Vitesse blijft tweede door zege

Vitesse behoudt de tweede plaats in de eredivisie. De ploeg van trainer Fred Rutten boekte een krappe overwinning op bezoek bij FC Groningen: 0-3.
Mike Havenaar opende de score in de 62e minuut. Tomas Kalas schoot raak uit een counter en Wilfred Bony bepaalde de einduitslag in blessuretijd op 0-3.

De overwinning was een knappe prestatie voor Vitesse. De Arnhemse ploeg kwam al na een half uur met tien man te staan, nadat Jan-Arie van der Heijden rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Desondanks bleef Vitesse aanvallen en kreeg FC Groningen nauwelijks kansen. In de slotfase sneed Vitesse twee keer door de verdediging van Groningen, wat resulteerde in twee doelpunten.

Vitesse ongeslagen
Door de zege op FC Groningen heeft Vitesse nu vier overwinningen achter haar naam staan. Er werd dit seizoen in de eredivisie slechts één keer gelijk gespeeld. Dat was tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Rutten is dus nog steeds ongeslagen, net als koploper FC Twente. De tukkers boekten echter vijf overwinningen op rij. FC Groningen haalde tot nu toe slechts vier punten en bungelt in de onderste regionen.

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: