19 juli 2012 In de media

Vitesse blijkt morele winnaar in spektakelstuk met acht treffers

Vitesse heeft zijn terugkeer in Europa niet kunnen opluisteren met een zege. Het team van trainer Fred Rutten kwam donderdagavond tegen Lokomotiv Plovdiv liefst vier keer op voorsprong, maar de thuisploeg kwam telkenmale met een antwoord: 4-4.

De club uit Arnhem mag zich desalniettemin de morele winnaar van de krachtmeting noemen.

In een aantrekkelijke eerste helft kwam Vitesse tweemaal tot scoren. Beide ploegen waren in de eerste twintig minuten dicht bij een doelpunt. Zo verrichtte Piet Velthuizen een schitterende redding op een inzet van Yordan Todorov. In de 22e minuut nam het team van Rutten de leiding. Nicky Hofs gaf de bal voor, Wilfried Bony liet de bal onder de hak doorgaan en Jonathan Reis schoof de bal binnen bij de tweede paal: 0-1. De vreugde bij Vitesse was van korte duur. Eén minuut later schoot Todorov al de gelijkmaker achter de balende Velthuizen: 1-1.

Na een half uur spelen kopte Marco van Ginkel de bezoekers op 1-2. Na een vrije trap van Hofs zette de middenvelder zijn hoofd tegen de bal en was doelman Yordan Gospodinov kansloos: 1-2. Dankzij onder meer een goede redding van Velthuizen behield Vitesse zijn voordelige marge tot aan de rust. Renato Ibarra was vlak voor de onderbreking wel trefzeker, maar stond buitenspel. Lokomotiv Plovdiv kwam vlak na rust alweer op een gelijke hoogte. Michihiro Yasuda ging onder een voorzet vanaf de linkerkant door en daardoor kon Zdravko Lazarov de bal vrij inkoppen: 2-2.

Het antwoord van Vitesse op de gelijkmaker volgde in de 53e minuut. Na een voorzet van Ibarra schoot Bony het leer hard achter Gospodinov: 2-3. De Bulgaren zochten naar de gelijkmaker en kregen loon naar werken. In de 64e minuut schoot Lazarov de 3-3 achter de twijfelende Velthuizen. Het duel ging op en neer, met in de 75e minuut een goede kopkans voor Reis. Drie minuten later was het wel raak. De middenvelder schoot uit de tweede lijn met links de 3-4 achter Gospodinov. Lokomotiv Plovdiv kwam in blessuretijd echter voor de vierde keer op gelijke hoogte: invaller Tássio maakte in de 92e minuut de 4-4.