29 januari 2011 In de media

Vitesse boekt ruime zege op Roda JC: 5-2

De eerste drie punten in 2011 zijn binnen. Een opvallende zege werd zaterdagavond geboekt door een bij vlagen ontketend Vitesse. Twee van de nieuwelingen waren trefzeker, terwijl Marco van Ginkel er zelfs twee maakte.

Hoe gek kan een wedstrijd soms lopen. Dat vroegen de toeschouwers zich zaterdag in GelreDme ongetwijfeld ook af. Vitesse startte met een kwartet nieuwelingen tegen een opponent die vijfde op de ranglijst staat en zeer op elkaar ingespeeld is. De start was voor de gasten die na drie minuten op 0-1 kwamen via Mads Junker. De Deen strafte een te zachte terugspeelbal van Rajkovic af en een vervelende avond leek zich in de maak.

Vitesse, dat al voor de tegentreffer een goede kans kreeg via Aissati, kwam na een kwartier op gelijke hoogte via een vrije trap van Nemanja Matic. Niet veel later kon er wedrom gejuicht worden toen Marco van Ginkel van dichtbij een voorzet van Marti Riverola binnenwerkte: 2-1. Door een blessure van doelman Tyton telde de Belgische arbiter vier minuten extra tijd bij en dat bracht feitelijk de beslissing. Pa Kah verspeelde de bal aan Ismail Aissati en de uitstekend spelende middenvelder werd gevloerd binnen de lijnen: strafschop! Jordi Lopez zette zijn eerste thuiswedstrijd luister bij door de penalty koelbloedig te benutten: 3-1.

Na de knotsgekke eerste helft waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen voor de tweede 45 minuten. Vitesse stelde daarin niet teleur binnen het kwartier was de stand maar liefst 5-1. Haruna Babangida knalde een voorzet van Matic hard in de lange hoek en Marco van Ginkel rondde een prachtige aanval via Aissati en Yasuda af. Twintig minuten voor het einde deed Roda JC via Hempte nog wat terug, maar het duel was natuurlijk al lang gespeeld.

Met Marco van Ginkel als balvaste speler voorin en een wervelende Aissati aan de linkerzijde mag Vitesse van een zeer rendabele avond spreken. Volgende week staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan is Feyenoord op zondagmiddag (12.30 uur) de tegenstander.