22 december 2010 In de media

Vitesse buigt voor Janssen

Arnhemmer helpt FC Twente verder in bekertoernooi ten koste van oude club

Theo Janssen heeft zijn oude club Vitesse gisteravond op de pijnbank gelegd. De Arn­hemmer in dienst van FC Twente had een groot aandeel in de beker­uitschakeling van Vitesse in En­schede: 5-0. Janssen verruilde Vitesse tweeën­half jaar geleden voor Twente om een grote speler te worden. Dat was hij gisteravond op de voor bei­de ploegen laatste speeldag van het jaar. Een kwartiertje voor tijd verliet hij lachend het veld na een publiekswissel en bezongen door de fans van Twente: ‘ Theo is van ons olé, olé’.

Met speels gemak regisseerde de 29-jarige international de laatste wedstrijd van 2010. Mogelijk ook de laatste van hem zelf in het shirt van Twente, dat zich plaatste voor de kwartfinale van de KNVB-be­ker. Al zou hij met FC Twente wel op drie fronten actief blijven in de prijzenjacht: naast de KNVB-be­ker lonken de kampioensschaal en de Europa League.

Janssen lijkt te aarzelen over een vertrek. Wolfsburg lonkt naar zijn gunsten, maar ook in Arnhem staat hij op het verlanglijstje. In dat avontuur heeft hij zelfs wel oren, maar dan moet er in de win­terstop een aardverschuiving plaatsvinden. Wie weet gebeurt dat. Anders is het eerste volledige seizoen van de nieuwe eigenaar Merab Zjordania halverwege al ver­pest.

Bij Vitesse ontbrak assistent-trai­ner Albert Capellas op de bank. Hij werd op de dag van de wed­strijd getroffen door trieste familie­omstandigheden. Keeperstrainer Raimond van der Gouw nam de honneurs waar.

Na een kabbelend half uurtje bleek het de wedstrijd van Janssen te moeten worden. Eerst zag hij ­in de 28e minuut - doelman Eloy Room van Vitesse knullig over de door hem geschoten bal heen dui­kelen: 1-0. Tien minuten later ver­keek Room zich op een dieptepass van Janssen, die tussen hem en De Jong viel: 3-0. Tussendoor had De Jong een strafschop benut (2-0) na­dat hij zelf over de knie was ge­gaan bij Rajkovic. Voor rust werd het via Nacer Chadli zelfs 4- 0. De Jong maakte er na rust 5-0 van.

Het kwaliteitsverschil in Enschede zal voor Zjordania slechts de nood­zaak bevestigen snel door te selec­teren in Arnhem. Trainer Albert Ferrer heeft zijn definitieve af­scheidslijstje al bij de baas gedepo­neerd. Vast staat dat Jeroen Drost vertrekt naar de Engelse Cham­pionship. Spelers die onder Ferrer helemaal niet aan bod komen ( Sprockel, Nilsson, Barazite) zul­len zeker volgen. Dat rijtje kan nog wel eens een stuk langer wor­den na de vernedering op de slot­dag van 2010 in Enschede.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: