8 juli 2011 In de media

Vitesse completeert Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem

Vitesse heeft de invulling van haar stichtingsbestuur afgerond. Per direct bestaat het vijfkoppige bestuur uit voorzitter Bert Roetert en de leden Cor Guijt, Jan Snellenburg, Henk Dekker en Henk Parren.
De twee laatstgenoemden zijn nieuwkomers in het bestuursorgaan van Vitesse.
Dekker (63) neemt plaats namens het bestuur van de Business Club Vitesse-GelreDome, waar hij voorzitter van het bestuur is. Parren (53) vertegenwoordigt het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse.

Het onafhankelijke stichtingsbestuur beheert het zogenaamde Golden Share en de rechten die hieruit voortvloeien met betrekking tot de identiteit van Vitesse. Hieronder vallen onder andere de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats.

Bert Roetert, voorzitter Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem: “Wij zijn zeer verheugd met de toetreding van Henk Dekker en Henk Parren tot het bestuur. Hiermee laten we zien dat Vitesse van iedereen is. Nu zijn ook de twee belangrijkste stakeholders van Vitesse vertegenwoordigd in het stichtingsbestuur.”

Henk Dekker: “Ik ben geboren op een steenworp afstand van Monnikenhuize en ben enorm trots dat ik deel uit mag maken van het stichtingsbestuur. Als zevenjarig jongetje ben ik besmet met het geel-zwarte virus en dat is nooit meer over gegaan. Wij hechten veel belang aan een gelijkwaardige en wederkerige relatie tussen Vitesse en ondernemers. In veel gevallen is deze tot stand gekomen door gedeelde liefde voor de club, het voetbal en Arnhem. In het bestuur vertegenwoordig ik heel graag de businessclubleden.”

Henk Parren: “De Supportersvereniging wil graag deelnemen in het stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem. Het is een goed signaal naar de supporters en het getuigt van oprechte betrokkenheid dat Vitesse als betaald voetbalorganisatie deze stap zet. De Supportersvereniging Vitesse vindt het fantastisch dat de rol van de supporters op deze wijze erkend wordt in het borgen van de cultuurwaarden van de club. Ik ga mijn uiterste best doen om zowel de supportersvereniging als andere supporters te vertegenwoordigen.”

De zittingsduur van een bestuurslid is statutair vastgesteld op maximaal zes jaar.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: