18 augustus 2011 In de media

Vitesse contracteert Jan-Arie van der Heijden

Vitesse heeft vandaag, donderdag 18 augustus, Jan-Arie van der Heijden gecontracteerd. De middenvelder komt over van Ajax. Van der Heijden tekent in Arnhem een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee jaar.

Technisch directeur Ted van Leeuwen over de nieuwe aanwinst: “We hadden al langere tijd de wens Jan-Arie (Van der Heijden, red.) aan de selectie toe te voegen. Hij past zowel als speler en als persoon perfect in het plaatje van Vitesse.” Iets wat de middenvelder zelf ook beaamd. “Vitesse heeft zichtbaar ambitie net als ik zelf. Dat gaat goed samen. Hier verwacht ik mij door te kunnen ontwikkelen”, reageert Van der Heijden.

Bij Vitesse komt Van der Heijden een bekende tegen. Trainer/coach John van den Brom kent de 23-jarige middenvelder uit de jeugdopleiding van Ajax. “Met Jan-Arie van der Heijden halen we een talentvolle, multifunctionele speler in huis”, aldus de hoofdtrainer. “Jan-Arie is voor mij een bekende en ik weet dus wat ik aan hem heb. Een mooie bijkomstigheid is dat hij ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring met zich meeneemt.”

Voordat hij in 2007 debuteerde bij Ajax speelde de controlerende middenvelder voor de amateurs van Schoonhoven. Tijdens zijn periode in Amsterdam werd hij twee keer verhuurd aan Willem II. Van der Heijden speelde tot nu toe 60 wedstrijden in de Eredivisie. Vrijdag sluit hij aan bij de selectie van John van den Brom.

Lees ook

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: