31 maart 2010 In de media

Vitesse de kansen, Feyenoord de winst: 2-1

In twee instanties heeft Vitesse het duel tegen Feyenoord met 2-1 verloren. De kansen waren woensdagavond in het tweede bedrijf voor de Arnhemmers, maar een rake kopbal van Roy Makaay uit een vrije trap bezorgde de ploeg van Mario Been de winst.

Vitesse mocht het zichzelf aanrekenen dat het zelf niet scoorde en de winst derhalve naar Feyenoord ging.

Net als anderhalve week eerder kwam de regen ook deze avond volop naar beneden in de Rotterdamse Kuip. De omstandigheden waren weliswaar iets verbeterd, maar deden zeker denken aan de eerste helft op 20 maart. Vitesse opende goed en gedurfd en was via Alexander Büttner en Wiljan Pluim direct dreigend. Na tien minuten kwam Feyenoord echter bij eerste mogelijkheid op 2-1. Een vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt door Roy Makaay

Direct na de Rotterdamse treffer schoot Lasse Nilsson na een knappe actie goed in, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Pech dus voor de ploeg van Theo Bos. Door de 2-1 van Makaay bracht Bos in het laatste kwartier nog Santi Kolk en ging één op één spelen. De ruimte was er daardoor voor Feyenoord, terwijl Vitesse met alle macht voor de gelijkmaker ging.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was Vitesse de meest gevaarlijke ploeg, maar verzuimde het de verdiende tweede treffer te maken. Eén moment besliste na rust de wedstrijd, daar waar minimaal een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden behoorde.