14 maart 2010 In de media

Vitesse de kansen, Heerenveen de winst

Na een rommelige eerste helft kreeg Vitesse in het tweede bedrijf minimaal een handvol grote kansen, maar de bal wilde er zondagmiddag niet in. In het levendige duel was het Roy Beerens die in de 83e minuut met een zondagsschot de Friezen de overwinning bracht: 0-1.

De teleurstelling was na afloop dan ook groot. Vitesse kreeg de kansen, maar liet deze helaas onbenut. De rekening kreeg het daar in de slotfase voor gepresenteerd.

In een uiterst rommelige eerste helft duurde het tot een half uur spelen voordat het eerste gevaar zich voltrok. Na een kwartier spelen was er weliswaar een mogelijkheid voor Lasse Nilsson, maar doelman Henk Timmer was net iets eerder bij de bal na een knappe pass van Santi Kolk. sc Heerenveen trachtte in een hoog temp te spelen en maakte veelvuldig gebruik van de opkomende backs Popov en Janmaat. Gevolg was dat Kolk en Nilsson veel terug moesten. In de omschakeling was Vitesse te onzorvuldig.

De grootste kansen kwamen kort na elkaar. In de 40e minuut bokste Timmer een afstandsschot van Nicky Hofs uit het doel en twee minuten later had Roy Beerens, wel of niet in buitenspelpositie, vrije doorgang. Piet Velthuizen wachtte geduldig op de bewegingen van de aanvaller en kwam als winnaar uit de strijd. Na rust bleef het rommelig, maar ditmaal was er voldoende actie in de beide strafschopgebieden. Vooral Vitesse kreeg via Jong-a-Pin (schot van afstand), Claudemir (inzet naast, kopbal van de lijn), Drost (kopbal voorlangs) en Nilsson (van dichtbij naast en schot op de lat) kansen, maar Henk Timmer zag tot zijn eigen verbazing de bal geen enkele keer achter hem in het net belanden.

Ook sc Heerenveen liet zich niet onbetuigd en het zo bleef het een uiterst spannend duel in GelreDome. Het doelpunt van Vitesse hing in de lucht, maar het was Beerens die de gasten op voorsprong zette. De rechtspoot kapte naar binnen en schoot de bal diagonaal in de kruising. Vitesse wist in de resterende minuten de druk niet meer op te voeren en verloor zo geheel onverdiend de thuiswedstrijd. Vitesse kreeg zondagmiddag na rust voldoende kansen op doelpunten, maar de winst was echter voor sc Heerenveen.

Vitesse – sc Heerenveen 0-1 (0-0)