17 januari 2010 In de media

Vitesse de mindere in Gelderse derby

De Nijmegenaren waren thuis opnieuw de sterkste in de Gelderse derby: 2-1.

De statistieken in De Goffert blijven NEC gunstig gezind. NEC heeft sinds 1997 in eigen huis voor de competitie al niet meer verloren van Vitesse.

Vitesse kwam goed uit de startblokken in De Goffert. NEC-doelman Gábor Babos moest in de derde minuut gestrekt op een schot van de handig doorgelopen Nick Hofs. En twee minuten later was het al raak voor de Arnhemmers. Ramon Zomer vergreep zich in het strafschopgebied op Lasse Nilsson, de spits van Vitesse benutte de penalty zelf: 0-1.

Na een fase van aftasten over en weer, stookte Piet Velthuizen halverwege de eerste helft het vuurtje op. De doelman van Vitesse plukte een voorzet van Saïdi Ntibazonkiza uit de lucht, maar deelde daarbij een tik uit aan de inlopende Björn Vleminckx. De Nijmeegse aanhang roerde zich meteen en juist in die fase kwam NEC terug in de wedstrijd. Een afgeslagen corner kwam via Jeroen Heubach en Patrick Pothuizen bij Zomer, die mooi terug legde op Ntibazonkiza: 1-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Babos de thuisploeg met een klasseredding in de wedstrijd hield. Kelvin van Diermen schoot uit een corner van Vitesse van dichtbij hard in, maar de Hongaarse doelman van NEC hield de bal eruit.

Vier minuten later kwam NEC prompt op voorsprong. Nieuwkomer Jeroen Heubach had een puike vrije trap van de rechterkant van het veld. De bal viel vlak voor Vitesse-keeper Velthuizen, maar die zag tot zijn grote schrik Zomer vlak voor zijn neus opduiken en de bal binnenknikken: 2-1.