29 november 2012 In de media

Vitesse denkt dat Bony langer blijft

Vitesse houdt Wilfried Bony waarschijnlijk nog aan zijn tot 2015 doorlopende contract. Tegelijkertijd kan de topscorer van de eredivisie mogelijk een flinke salarisverhoging tegemoet zien.
  "Het is vrij simpel", opent directeur Erwin Kasakowski (foto). "Hij heeft bij ons een contract. Het laatste woord is aan Vitesse en wij vinden het beter als Bony blijft. Ook voor hem is dat beter. Het gaat goed met hem. Hij heeft nog nooit zoveel gescoord in zijn leven’, vervolgt Kasakowski tijdens de druk bezochte opening van de nieuwe Vitesse-winkel in de binnenstad van Arnhem.

Nu de 23-jarige Bony bijna iedere week scoort, wordt hij door tientallen clubs intensief gevolgd. Vitesse kan dus tussentijds veel geld verdienen aan de Ivoriaan. Maar de race om de titel zorgt er voor dat de clubleiding Bony in Arnhem wil houden.

"Geld verdienen zou in de zomer ook nog kunnen. Of later. Het is eigenlijk helemaal geen vraag of hij vertrekt, want hij heeft hier een contract en wij bepalen. Ja, ik denk dus dat hij na de winter nog bij Vitesse speelt. We willen hem houden", is Kasakowski duidelijk.

Bony hield woensdagmiddag zoals altijd alle opties open. "We zien het wel. Natuurlijk is het ook voor mij interessant om eventueel kampioen te worden. Dat klopt. Het gaat nu eerst om de komende vijf wedstrijden die we nog spelen. Daar concentreer ik me op. Ik weet niet wat er gaat gebeuren en kan er verder dus weinig over zeggen."

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: