2 december 2011 In de media

Vitesse doet gewilde spits Mike Havenaar aanbod

Vitesse heeft Mike Havenaar, de Japanse international met de Nederlandse roots, een officieel aanbod gedaan om na de winterstop in Arnhem te komen voetballen.
De 24-jarige spits, zoon van voormalig FC Den Haag-doelman Dido Havenaar, heeft het aanbod in beraad en zal naar verwachting in de loop van komende week definitief beslissen over zijn toekomst.

Morgen (zaterdag), op de slotdag van de Japanse voetbalcompetitie, speelt Havenaar zijn laatste wedstrijd voor zijn huidige werkgever, het zo goed als gedegradeerde Ventforet Kofu. Daarna hoopt hij de J-League te verruilen voor een nieuwe werkgever in Europa.

Vitesse lijkt vooralsnog over de beste papieren te beschikken in de strijd om de 1 meter 94 lange spits, al hebben het Japanse Urawa Red Damionds en Shimizu S-Pulse inmiddels ook een bod uitgebracht.

S-Pulse is de club waar zijn vader Dido assistent- en keeperstrainer is en waar ook jeugdinternational Calvin Jong-A-Pin en voormalig Feyenoorder Shinji Ono onder contract staan. VVV-Venlo heeft zich, in tegenstelling tot eerdere berichten in de media, nooit officieel gemeld bij Havenaar.

NAC Breda toonde wel interesse, maar hun belangstelling verdween toen duidelijk werd dat Havenaar alleen over een Japans paspoort beschikt en dus volgens de FIFA-reglementen minimaal een jaarsalaris moet verdienen van meer dan vijf ton.

Ook vanuit Duitsland (VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg) en Engeland (Aston Villa, Queens Park Rangers) is serieuze belangstelling. Eerder dit jaar, in juni, deden ook FC Basel en Rapid Wien al pogingen om de in Hiroshima uit twee Nederlandse ouders geboren aanvaller vast te leggen.

De kopsterke Havenaar is in zijn vaderland bezig aan een opvallend seizoen. Hoewel zijn ploeg het grootste deel van de competitie in de onderste regionen van de J-League doorbracht, maakte hij een succesvol debuut in de nationale ploeg van Japan en is hij met zeventien doelpunten nog altijd in de race voor de topscorerstitel. Ook maakt hij grote kans om aanstaande maandag te worden verkozen in het J-League Elftal van het Jaar, een prestigieuze prijs in Japan. 

VI

Hoofdsponsor: