18 december 2012 In de media

Vitesse doet onderzoek

Vitesse hoopt op korte termijn een antwoord te vinden op de tegenvallende supportersaan­tallen in het eigen stadion GelreDome. In de eerste helft van het seizoen trok de Arnhemse club, die meedoet in de top van de ere­divisie, gemiddeld 17.058 bezoe­kers in de negen thuisbeurten.
Dat is vijfhonderd minder dan over het gehele vorige seizoen, terwijl er een flinke stijging werd ver­wacht.

Volgens woordvoerster Ester Bal van Vitesse heeft de nieuwe com­mercieel directeur Peter Gansler ­de Amerikaan werd vorige maand aangesteld – stadionbezetting hoog op zijn prioriteitenlijst gezet.

„Wij willen graag weten wat men­sen tegenhoudt en ook waarom ze afhaken. Er zijn landelijke tenden­sen, zoals de crisis, waar iedereen last van heeft. Maar er zijn ook spe­cifieke zaken die voor ons als club gelden. Er is nog onvoldoende on­derzoek gedaan om dat precies te kunnen aangeven. Daar ligt nu on­ze focus. We gaan er op korte ter­mijn mee aan de slag”, stelt Ester Bal.

Vitesse verzuimde zondag tegen RKC Waalwijk (2-2) de gedeelde koppositie in de eredivisie te her­overen en staat halverwege de competitie op de vierde plaats. De clubleiding dacht maandagmiddag ook na over de botsing tussen club­symbool Theo Janssen en de sup­porters, die de Arnhemse ploeg zondag tegen RKC uitfloten. Jans­sen wond zich daarover zo op tij­dens het moeizame duel met RKC dat hij zijn concentratie verloor en de gelijkmaker (1-1) van de bezoe­kers inleidde met kopbal op zijn ei­gen doelman Piet Velthuizen die onderschept werd door RKC-spits Chevalier.

Vitesse beschouwt de uitval van Janssen als een momentopname. „Ons publiek is kritisch, Theo is kritisch, dat kan vanuit de teleur­stelling een keer botsen. De ver­wachtingen waren zondag erg hoog en dat maakte veel emoties los. Verder maken we daar geen punt van.”

Gelderlander / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: