4 maart 2012 In de media

Vitesse eenvoudig langs De Graafschap: 2-0

Zonder al teveel moeite heeft Vitesse zondagmiddag gewonnen van De Graafschap. Wilfried Bony voor rust en Mike Havenaar na rust zorgden voor een 2-0 eindstand.

Voor het eerst dit seizoen vormden Havenaar en Wilfried vanaf het begin het aanvalsduo. Vitesse speelde in een 4-4-2 systeem tegenover een zoals verwacht uiterst defensief De Graafschap. De ploeg van John van den Brom speelde de gehele wedstrijd erg ‘breed’ om de ruimtes niet nog kleiner te maken. Mike Havenaar kreeg in het eerste kwartier twee kleine mogelijkheden. Beide keren uit een voorzet vanaf de flanken.

De Superboeren kwamen voor maximaal een punt, maar kregen in minuut 17 wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Daar waar de spelers van Vitesse te vaak buitenspel stonden, stond Michael de Leeuw dat niet. De aanvaller besefte zelf niet dat hij zo vrij stond waardoor Piet Velthuizen de bal van zijn voet kon plukken. Net op het half uur tikte Havenaar de bal weliswaar achter doelman De Winter, maar de Japanner werd teruggefloten wegens buitenspel.

Vitesse speelde voor rust niet groots, maar kwam in de 34e minuut wel op 1-0. Wilfried draaide op het middenveld weg bj zijn tegenstander en schoot de bal net buiten de zestien meter knap binnen.. Guram Kashia had er voor rust zelfs nog 2-0 van moeten maken. Na een prachtige aanval over veel schjven (Wilfried, Havenaar, Büttner) tikte Ibarra de bal goed door op de mee opgekomen aanvoerder. Zijn schot werd geblokt door de doelman.

Na rust was Mike Havenaar binnen vijf minuten diverse keren dichtbij de tweede goal, maar de Japanner had het vizier op dat moment nog niet opm scherp staan.. Naarmate de tweede helft vorderde liet Vitesse de tegenstander meer en meer aan voetballen komen. Teveel spelers liepen achteruit, maar de tegenstand zondagmiddag was van een zeer matig niveau. De Arnhemmers bleven daardoor eenvoudig op de been. Een kwartier voor tijd was het duel helemaal beslist toen Mike Havenaar een slimme pass van Jan-Arie van der Heijdern beheerst afrondde: 2-0.

In de slotfase hadden Alexander Büttner en Marco van Ginkel nog kansen op een ruimere uitslag, maar het bleef bij 2-0. Zo behaalde de ploeg eindelijk weer eens een overwinning en blijft het prima meedoen tussen plaats 6 en 9.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: