21 september 2010 In de media

Vitesse eenvoudig verder in beker

Het vernieuwde Vit­esse heeft zijn eerste zege te pak­ken. De Arnhemse ploeg ontdeed zich gisteravond met gemak van zaterdagtopklasser Flevo Boys, in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker: 0-6.

Arnhemse ploeg maakt snel korte metten met Flevo Boys in bekertoernooi (0-6) 

- Vitesse staat bij zaterdagtop­klasser na een kwartier al met 2-0 voor. 
- Isamïl Aissati wijst Arnhemse ploeg met twee doelpunten de weg naar volgende ronde.
-
Eerste zege voor het vernieuw­de Vitesse.

Twee seizoenen geleden sneuvelde Vitesse nog op het kunstgras van een amateurclub. Maar een herha­ling van de ‘Schande van Lienden’ (1-0) zat er gisteren geen moment in. Daarvoor heeft de ploeg van trainer Theo Bos simpelweg te veel kwaliteit en daarvoor is het huidige Vitesse ook als georgani­seerd team te goed. Bovendien zat het de bezoekers in zoverre ook eens mee, dat de gewenste vroege voorsprong inderdaad op het bord kwam.

Ismaïl Aissati schoot al na acht mi­nuten raak, op aangeven van Ne­manja Matic. De kleine dribbelaar had er gisteravond zichtbaar zin in in Emmeloord, want hij was voor­al voor rust bij veel van de Arn­hemse aanvallen betrokken. Na een dik kwartier ontdeed Aissati het eenzijdige duel al van de span­ning. De Ajax-huurling prikte raak na een mooie combinatie met Na­cer Barazite ( 0- 2). Het waren zijn eerste treffers in Arnhemse dienst.

Ook Barazite vierde bij de topklas­ser zijn eerste treffers voor zijn nieuwe werkgever. Kort na de her­vatting rondde hij een voorzet van Wiljan Pluim behendig af (0-3). Na een overtreding op invaller Da­libor Stevanovic mocht Lasse Nils­son vanaf de stip 0- 4 maken. Ste­vanovic zorgde zelf voor 0- 5. De treffer werd voorbereid door de eveneens ingevallen Julian Jenner, die in de slotfase ook Barazite een open doel bood: 0-6.

Het was de eerste zege voor Vites­se sinds de komst van de Georgi­sche clubeigenaar Merab Zjorda­nia, gisteren niet aanwezig bij de wedstrijd. Na zes competitieduels staat de ploeg zestiende met vier punten. Zondag wacht de wed­strijd bij Excelsior, ook op kunst­gras. Vitesse-trainer Theo Bos haal­de zijn regisseur Matic na rust uit voorzorg naar de kant, toen de Ser­viër last kreeg van een bilspier.

Bos zag zijn ploeg ook in Emme­loord uitstekend combineren. Met een beetje meer scherpte waren de dubbele cijfers mogelijk ge­weest, maar in de voorbije compe­titieduels was al duidelijk gewor­den dat Vitesse veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. De ploeg wacht op de entree van Mar­cus Pedersen, de nieuwe aanvalslei­der, die echter nog een tijdje aan de kant staat door een liesblessure.

Flevo Boys-Vitesse 0- 6 ( 0- 2): 8. Ismaïl Aissati 0-1, 16. Isamaïl Aissati 0-2, 49.

Nacer Barazite 0- 3, 63. Lasse Nilsson (strafschop) 0-4, 78. Dalibor Stevanovic 0-5, 85. Nacer Barazite 0-6.

Aantal toeschouwers: 3250.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Pröpper, Matic (55. Stevanovic); Barazite, Aissati (71. Snijders), Nilsson (64. Jenner); Pluim.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: