15 april 2011 In de media

Vitesse en CLYPPER brengen VitesseClips

Vitesse start als eerste voetbalclub in Nederland met het uitzenden van videoclips op de mobiele telefoon van Vitesse-supporters- en geïnteresseerden.
VitesseClips is een gevolg van de samenwerking tussen de Arnhemse club en CLYPPER, een internationale aanbieder van innovatieve media-, internet- en mobiele toepassingen.

Vanaf zaterdag 16 april aanstaande kunnen de aangemelde abonnees videoclips op hun mobiele telefoon ontvangen. Vitesse gaat dagelijks een videoclip versturen.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerden abonneren zich via de Vitesse-site op VitesseClips. Na de aanmelding ontvangt de abonnee een SMS bericht met een link en door een simpele klik op deze link kan de abonnee de gratis videospeler downloaden op de mobiele telefoon en is tevens aangemeld op het Vitesse kanaal. Vanaf dat moment tot wederopzegging, ontvangt de abonnee vervolgens dagelijks en volledig automatisch een VitesseClip met unieke, voetbal- en club gerelateerde beelden en commentaren.

De uitzendingen bestaan uit korte, voor mobiel exclusieve, videoclips met een gemiddelde lengte van circa 45 – 60 seconden en worden in voorkomende geval voorzien van interactieve links naar bijvoorbeeld mobiele websites of voordeelcoupons voor de aanschaf van artikelen. Voor MijnVitesse leden kost een abonnement € 2,99 per maand. Niet MijnVitesse leden betalen € 3,99 per maand. Per maand zullen gemiddeld zo’n 30 unieke videoclips aan de abonnee worden verzonden.

Paul van der Kraan, algemeen directeur Vitesse: “Uit onderzoek blijkt dat het publiek een grote inhaalslag maakt wat betreft het gebruik van smartphones en mobiel internet. Hierdoor kunnen moderne bedrijven niet meer zonder mobiele strategie. VitesseClips wordt daarom een belangrijke nieuwe communicatie middel voor een unieke Vitesse-beleving. De doelgroepen van Vitesse gebruiken hun mobiele telefoon voor bijna alles en entertainment en multimedia toepassingen zijn essentieel om de betrokkenheid van onze supporters te behouden en verder te vergroten.”

Ruud Vink, algemeen directeur CLYPPER: “Voor het op de mobiele telefoon uitzenden van VitesseClips maken wij gebruik van een zeer gebruiksvriendelijke en gepatenteerde technologie in samenhang met de infrastructuur van het internet. De VitesseClips worden kort voor de geplande uitzendtijd via het internet naar de mobiele telefoon van de abonnee gezonden. Aan de hand van een schema speelt de clip vervolgens geheel automatisch af op de mobiele telefoon. Als abonnee hoef je daar zelf verder niets aan te doen. De VitesseClips worden opgeslagen in een afspeellijst op de mobiele telefoon en kunnen bij herhaling opnieuw worden afgespeeld.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: