11 december 2011 In de media

Vitesse en FC Groningen houden elkaar in evenwicht

Vitesse en FC Groningen hebben in de Gelredome de punten gedeeld. Beide ploegen kregen goede kansen, maar slaagden er niet in om te scoren en dus eindigde het duel doelpuntloos.

Van de twee ploegen begonnen de Arnhemmers het beste aan de wedstrijd. Renato Ibarra kreeg al na drie minuten een goede mogelijkheid, maar schoot voorlangs. Luciano da Silva, die onder de lat bij FC Groningen de gepasseerde Brian van Loo verving, begon onzeker aan de wedstrijd en een slechte uittrap van de doelman leverde een grote kans voor Valeri Qazaishvili op.

In het restant van de eerste helft kregen beide clubs een handvol kansen. Stanley Aborah, Wilfried Bony en Jan-Arie van der Heijden namens Vitesse en Petter Andersson, Dusan Tadic en Maikel Kieftenbeld namens FC Groningen. Piet Velthuizen en Luciano hielden echter beiden hun doel schoon. Ook na rust viel er voldoende te beleven, maar wederom geen doelpunten.

Lorenzo Burnet kreeg namens de bezoekers de beste kans, maar na een knappe individuele actie schoot hij op Velthuizen. Van der Heijden was met een kopbal uit een vrije trap van invaller Nicky Hofs dicht bij een treffer. Een kwartier voor tijd ontving Hofs zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse met een man minder verder moest. Dat had geen gevolgen voor de stand: het bleef 0-0.

De uitslag was eigenlijk logisch, gezien de statistieken van beide trainers. John van den Brom en Pieter Huistra zaten allebei voor de vijftigste keer op de bank tijdens een wedstrijd in de Eredivisie en presteerden in de eerste 49 wedstrijden cijfermatig exact hetzelfde. Beiden boekten 23 overwinningen, speelden tien keer gelijk en gingen zestien keer als verliezer van het veld.

Door het gelijkspel heeft Vitesse nu 26 punten uit zestien wedstrijden, waardoor het zevende blijft staan. FC Groningen staat één plaats lager en heeft drie punten minder dan de Arnhemmers.