11 december 2011 In de media

Vitesse en FC Groningen naar bloedeloos gelijkspel in Arnhem

Vitesse en FC Groningen zijn er niet in geslaagd om zondag tot een doelpunt te komen. In Arnhem werd het geen spectaculaire ontmoeting en eindigde het duel in 0-0.
Vitesse kreeg van FC Groningen in de beginfase het initiatief en de bezoekers probeerden er in de counter uit te komen. Renato Ibarra kreeg een eerste kans, maar hij schoot naast. Ook Stanley Aborah kreeg een prima mogelijkheid, hij vond Luciano op zijn pad. Groningen kon, op een poging van Dusan Tadic na, weinig gevaar stichten. De ploeg van trainer Pieter Huistra was steeds te snel de bal kwijt.

Ook Vitesse kon niet bijster veel kansen creëren. Na een klein half uur kopte Wilfried Bony van ruime afstand op doel en Luciano had er de nodige moeite mee. Aan de andere kant kreeg Petter Andersson een grote kopkans, maar na een voorzet van Tadic kopte hij naast. Voor de rust kregen beide ploegen nog een kans. Velthuizen trad prima op na een schot van Tadic en Jan-Arie van der Heijden vond Luciano op zijn pad na verkeerd ingrijpen van Virgil van Dijk.

Na de rust kwam de wedstrijd wat traag op gang. Wel zette Lorenzo Burnet een prima solo neer. Echter kwam hij uit in moeilijk, waarna Velthuizen kon redden. Verder was het tempo erg laag. Invaller Nicky Hofs kreeg na een uur spelen wel de grootste kans van de wedstrijd. Binnen de vijf meter kon hij een voorzet van Ibarra vrij inschieten, maar hij schoot naast.

In de slotfase begon Vitesse iets meer te drukken. De ploeg wilde een strafschop voor een vermeende overtreding op Bony, maar kreeg dit terecht niet. Van der Heijden schampte de bal uit een vrije trap net naast. Dit offensief werd echter vrij snel de kop ingedrukt. Arbiter Christof Dierick gaf invaller Hofs een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart, waarna Hofs kon douchen.

Ook nadat Vitesse met tien man kwam te staan bleek de ploeg niet kansloos. De thuisploeg was de ploeg die het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Van der Heijden was nog dichtbij uit een vrije trap, die net over ging. In de slotfase probeerde Vitesse het nog, maar gescoord werd er niet meer.

Scoreverloop:
Geen doelpunten.
Bijzonderheid: Nicky Hofs (Vitesse) kreeg twee gele kaarten en dus de rode (75′).

Soccernews

Hoofdsponsor: