22 juni 2011 In de media

Vitesse en Ferrer gaan uit elkaar

Vitesse en trainer Albert Ferrer gaan uit elkaar. De club en de trainer konden het in de afgelopen weken tijdens evaluatiegesprekken niet eens worden over het te voeren technisch beleid. Van ontslag is geen sprake, het contract van Ferrer eindigt op 30 juni van dit jaar.

"Een spijtige zaak", noemde clubeigenaar Merab Jordania de scheiding tussen de club en de trainer die half november Theo Bos opvolgde.
"Als er geen consistentie is, wordt het moeilijk beleid voeren", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "We hebben in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Het is altijd teleurstellend als een proces waarin veel energie gestoken is, niet wordt afgemaakt. Zowel voor de trainer als voor de club."

Vitesse beraadt zich momenteel over de opvolging van de Spanjaard. Ted van Leeuwen: "Daarover zal in de komende week een beslissing genomen worden. Er zijn een aantal kandidaten. Zo lang de procedure loopt, doen we er geen mededelingen over. Niet over Ferrer, niet over zijn opvolging."

Vitesse hervat op zondag 3 juli de training en speelt op zaterdag 9 juli haar eerste oefenwedstrijd, als Chelsea te gast is in GelreDome.

 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: