6 februari 2011 In de media

Vitesse en Feyenoord delen punten in boeiend duel

Vitesse en Feyenoord maakten er zondagmiddag een spannend duel van. Na 45 minuten strijd ging het na rust op en neer. Beide ploegen scoorden eenmaal en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

De opening van het duel in GelreDome was sowieso al knallend. Vitesse Support zorgde voor wervelend vuurwerk en dat werd door de Arnhemmers een goed vervolg gegeven. Ismaïl Aissati was zijn tegenstander De Vrij enkele malen constant te snel af en zorgde meteen voor dreiging. Feyenoord, dat met Meeuwis en Miyaichi twee nieuwelingen in de basis had, pakte het na een kwartier goed op en kwam in de omschakeling een paar keer gevaarlijk voort het doel van Eloy Room.

Het was voor rust vooral strijd dat op de mat werd gelegd. Mart Riverola had het daardoor zwaar op het middenveld en kon niet voor de juiste aanvoer en aansluiting zorgen bij Marc van Ginkel. Het waren dan ook vooral schoten van afstand. Eén keer was de ploeg er doorheen, Nemanja Matic zette Haruna Babangida vrij, maar de Nigeriaan stuitte op doelman Mulder.

Na rust ging het spel op en neer met een gevaarlijker Feyenoord in de openingsfase. Binnen dertig seconden stonden zowel Wijnaldum als Aissat vrij voor de doelman, maar het duurde tot de 56e minuut voordat de eerste treffer viel. Diego Biseswar mocht de bal voorzetten en Luc Castaignos knalde -geheel vrijstaand- binnen: 0-1. Binnen vijf minuten was de stand alweer gelijk. Marc van Ginkel ging bij Gill Swerts over de knie en Ismaïl Aissati schoot de strafschop genadeloos binnen: 1-1.

In de laatste twintig minuten koesterde de ploeg van Mario Been de 1-1 en ging Vitesse voor de tweede goal. Marcus Pedersen werd gebracht en was in de slotfase dichtbij de winnende treffer. De Noor was met een knap schot (schampte de paal) en een kopbal bijna de matchwinnaar. Marti Riverola was met een kunststukje - hij poorte een tegenstander - ook nog dichtbij zijn eerste treffer voor Vitesse.

Vitesse - Feyenoord 1-1 (0-0)
'56 Castaignos 0-1; '63 Aissati 1-1