19 november 2011 In de media

Vitesse en Feyenoord voor sleutelduel in Gelredome

Wedstrijd van de week door Taco van den Velde

Algemeen
Vitesse en Feyenoord spelen zondag (12.30 uur) een sleutelwedstrijd in het Gelredome. Vitesse neemt een vierde plaats in op de ranglijst met 21 punten op drie punten gevolgd door Feyenoord. Vitesse zal moeten winnen om aansluiting te blijven houden bij de top, Feyenoord valt bij een nederlaag definitief weg uit de subtop.

Thuisploeg
Vitesse kan gelukkig weer beschikken over topspits Wilfried Bony die in de vorige wedstrijd tegen NAC Breda in de warming-up afhaakte met een spierblessure. Frank van der struijk is echter nog steeds niet fit terwijl intussen ook Marco van Ginkel met een meniscusblessure is afgehaakt. Het ligt voor de hand dat daardoor Davy Pröpper terugkeert in de basis. Vitesse liet twee weken geleden in Breda drie dure punten liggen(1-0 nederlaag) maar is in thuiswedstrijden met dertien treffers voor en slechts drie tegen een klasse beter.

 
<BR><BR>

Uitploeg
Wilfried Bony is de topscorer van Vitesse met acht doelpunten en dat is nu juist het verschil met Feyenoord. De Rotterdammers missen een specifieke doelpuntenmaker. Topscorer is op dit moment John Guidetti maar de jonge Zweed maakte nog geen enkele normale treffer. Alle vier zijn doelpunten (tegen NAC Breda, de Graafschap en twee tegen VVV Venlo) werden gemaakt vanaf de penaltystip. Scoren zal ook tegen Vitesse niet meevallen, de Arnhemmers hebben na AZ de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.

Interessant
Feyenoord speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen uit in Amsterdam tegen Ajax. Toen zette de ploeg van Ronald Koeman bij balverlies vanaf het begin brutaal druk op de defensie van Ajax en had ook de discipline om dat negentig minuten lang vol te houden. In de daaropvolgende duels tegen Go Ahead Eagles (beker), FC Groningen en NEC was die discipline weg en kreeg de ploeg drie keer de deksel op haar neus. Durft Feyenoord tegen Vitesse vooruit te verdedigen of trekt de ploeg zich terug voor eigen doel en gokt het op de counter?

Onderlinge historie
Vitesse en Feyenoord stonden in de Eredivisie 26 keer eerder tegenover elkaar in Arnhem. Bij slechts vijf van die duels stapte de thuisclub uiteindelijk als winnaar van het veld. De bezoekers uit Rotterdam behaalden acht overwinningen, tegen dertien gelijke spelen. In de laatste negen onderlinge duels tussen beide clubs vielen slechts elf doelpunten.

 <BR><BR>

De laatste vijf onderlinge duels in Arnhem

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2006/07 Vitesse – Feyenoord 0-1
2007/08 Vitesse – Feyenoord 0-1
2008/09 Vitesse – Feyenoord 1-1
2009/10 Vitesse – Feyenoord 0-0
2010/11 Vitesse – Feyenoord 1-1

Voetbal International

Hoofdsponsor: