26 augustus 2010 In de media

Vitesse en KNVB zwijgen vooralsnog over gesprek

Vitesse’s nieuwe club­baas Merab Jordania heeft gister­middag uitgebreid gesproken met een delegatie van de KNVB over de overname van de Arnhemse club. Na afloop van het lange on­derhoud deden beide partijen gis­teravond geen mededelingen.

Vitesse liet bij monde van woord­voerster Ester Bal weten dat de club vandaag met een verklaring komt. De Georgische zakenman Jordania was samen met algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse ontboden in Zeist. De bond wilde meer informatie over de overname. Volgens een woord­voerster van de KNVB vallen de gesprekken onder ‘licentiezaken’. „In dat traject moet de club bepaal­de stukken overleggen, maar daar­over communiceert de KNVB niet, dat is aan Vitesse”, aldus de woord­voerster van de bond.

Zij kon ook niet ingaan op de vraag of Vitesse alle stukken rond de overname in orde had. Namens de KNVB zaten afgevaardigden van de licentiecommissie en juris­ten aan tafel. Jordania gaf eerder aan dat hij de Nederlandse voetbal­bond ‘gerust zou stellen’.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: