16 december 2012 In de media

Vitesse en KWF Kankerbestrijding gaan samenwerking met elkaar aan

Vitesse is met KWF Kankerbestrijding een samenwerkingscontract overeengekomen. De club en het bedrijf hebben zich zondagmiddag, voorafgaand aan het competitieduel met RKC Waalwijk, aan elkaar verbonden tot en met medio 2015.
"Vitesse stimuleert een gezonde levensstijl. Daarnaast wil de club laten zien dat het niet alleen de strijd op het veld wil winnen, maar ook tegen de verschrikkelijke ziekte die kanker heet", reageerde algemeen directeur Erwin Kasakowski.

Vitesse zal het KWF helpen in fondsenwerking voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast gaat de Arnhemse club trachten om de maatschappij nog bewuster te maken van de vaak dodelijke ziekte kanker.

De samenwerking betekent dat KWF eens per jaar bij thuisduels mag collecteren. Dat zal voor het eerst gebeuren op zaterdag 9 fe­bruari 2013 wanneer Vitesse PSV ontvangt. Ook gaat de Arnhemse club een ‘gezonde leefstijl’ uitdra­gen en helpen met ‘bewustwor­ding over het onderwerp kanker’.

Vitesse beschouwt KWF als offi­ciële partner. De club werkt ook al samen de stichting Jaimy die kin­deroncologische centra helpt.

Ook steunt Vitesse het Alpe d’Hu-Zesteam uit Elst dat oud-Vitessen­aar Theo Bos steunt bij zijn ge­vecht tegen de ziekte kanker. Zes­tien wielrenners – zondag aanwe­zig bij Vitesse- RKC – fietsen 6 juni 2013 voor sponsorgeld zes keer de Alpe d’Huez op voor ‘mister Vites­se’ Theo Bos.

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: