28 december 2010 In de media

Vitesse en Vitez in Bosnie-Herzegovina

In de reeks Vitessenaren en hun verhaal, een bijzondere bijdrage van Berry van As, EUFOR marechausee op missie in Bosnie-Herzegovina.

'Op dit moment zit ik, Berry van As, voor een periode van 6 maanden in Bosnie-Herzegovina. Na de Bosnische oorlog van 1991-1995 zijn diverse Nederlandse militairen uitgezonden geweest naar Bosnie en de afgelopen jaren is deze deelname steeds minder geworden. Op dit moment zijn nog steeds zo'n 85 Nederlandse militairen in Bosnie aanwezig.

De meesten van hen zijn werkzaam in diverse LOT Huizen (Liaison and Observation Teams) in Mrkonjic Grad, Travnik, Livno en Drvar. Gezien het kleine aantal Nederlands militairen, wordt de Bosnie missie ook wel gezien als de "Vergeten Missie'! Deze missie valt onder EUFOR, is ongewapend en wordt aangestuurd door de EU in Brussel. De EUFOR missie zal mogelijk in 2012 in zijn geheel eindigen en dan zal de bevolking van Bosnie het zonder militaire aanwezigheid moeten doen. Als lid van de Koninklijke Marechaussee ben ik werkzaam in het LOT Huis Drvar in het noordwesten van Bosnie.

Al vele jaren ben ik in het bezit van een seizoenkaart van Vitesse en zorg dat deze clubliefde ook mee naar het buitenland gaat. Een shawl van Vitesse hangt daarom ook op mijn kamer. Helaas heb ik de afgelopen maanden veel wedstrijden van Vitesse moeten missen maar mijn dochter heeft mijn plaats ingenomen maar wil deze nu niet meer afstaan. Een halve seizoenkaart is dus nu voor haar besteld!

Door diverse werkzaamheden ben ik ook in de gelegenheid geweest om veel van het mooie landschap van Bosnie te zien. Tijdens een van deze reizen ben ik ook in VITEZ geweest! Dit was natuurlijk een mooie gelegenheid om met Vitesse shawl op de foto te gaan!

Vanaf medio janari 2011 ben ik weer, samen met mijn dochter Amber, van de partij in Gelredome en hoop dat we uiteindelijk toch nog in het linkerrijtje eindigen!'

Met veel groeten uit Drvar, Bosnie
Berry van As

Berry van As, met Vitesse-sjaal, op bezoek in Vitez

Ook een eigen Vitesse-moment? Mail het naar supportersvereniging@vitesse.org.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: