4 maart 2011 In de media

Vitesse en VVV-Venlo vechten voor veilige positie

Vitesse heeft iets wat VVV-Venlo graag in bezit wil krijgen: de veilige vijftiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. De Limburgers proberen zaterdagavond in het Gelredome het gat van negen punten te verkleinen.

Geen crisis bij Ferrer

Vitesse ging vorige speelronde met 6-1 onderuit bij Heracles Almelo. Om te zeggen dat trainer Albert Ferrer daarna vrolijk fluitend naar huis vertrok is overdreven, maar de Spanjaard zei stellig tegen de media dat er niet over een crisis gesproken kan worden. Berichten die naar buiten kwamen over een nauwelijks voorkomen knokpartij in de kleedkamer tussen Slobodan Rajkovic en Haruna Babangida, boze fans die verhaal kwamen halen op de training, de blessures van van Wilfried Bony en Gerardo Snijders, maar vooral de magere drie punten die Vitesse nog van de degradatiezone scheiden, doen iets anders vermoeden.

Op de resultaten van de Arnhemmers is geen peil te trekken. Voorafgaand aan het duel met Heracles werden er namelijk drie broodnodige punten gepakt tegen De Graafschap. Bij titelkandidaat FC Twente was de schade slechts een 1-0 verlies, Feyenoord werd op een 1-1 gelijkspel gehouden en in het eigen Gelredome won de ploeg met maar liefst 5-2 van Roda JC. Vitesse zal de resterende speelronden consistenter moeten worden, niet alleen om degradatie te voorkomen, maar ook om de rust in de groep te doen terugkeren.

VVV probeert gaten te dichten

VVV hield aan het duel met mede-degradatiekandidaat Excelsior drie punten en een goed gevoel over. Doordat Robert Cullen het enige doelpunt van de wedstrijd nog binnen de eerste minuut maakte, had VVV nog een lang duel te gaan eer de drie punten bij het totaal opgeteld mochten worden. Dat totaal bestaat nu uit zestien punten – het gat met hekkensluiter Willem II bedraagt vijf punten, maar de veilige vijftiende plaats waar Vitesse zich bevindt is met negen punten verschil nog ver uit het zicht.

Elke overwinning is voor de Limburgers belangrijk om zich nog uit de onderste regionen van de ranglijst te vechten. Dat kan tegen de Arnhemse club nog een lastige klus worden. In november namen beide ploegen het tegen elkaar op in De Koel en kon Vitesse de volle punten na een 1-5 overwinning mee naar huis nemen. Vorige seizoen eindigde de wedstrijd op Arnhemse bodem in 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Afwezigen
Vitesse: Bony (bovenbeen), Snijders (knie)
VVV-Venlo: Van Crooy (pink), Offrany (knie), Van Kouwen (ziek)

Goal

Hoofdsponsor: