12 augustus 2011 In de media

Vitesse en VVV op jacht naar succes

Vitesse en VVV-Venlo kwamen in de eerste speelronde niet tot scoren. Beide ploegen gaan zaterdag op jacht naar hun eerste doelpunt én hun eerste overwinning van het seizoen.

Zowel Vitesse als VVV speelde in de eerste competitieronde gelijk (0-0). De openingsduels leverde beide ploegen naast een punt ook tegenslag op. De Venlonaren moeten Rogier Molhoek drie wedstrijden missen nadat hij een rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen FC Utrecht. John van den Brom zag in Den Haag zijn keeper Eloy Room geblesseerd uitvallen.

Arnhemse doelmannen
De blessure van de doelman lijkt echter mee te vallen. Room kampt met een verrekking van de hamstring in zijn rechterbovenbeen. Of hij zaterdag tegen VVV kan spelen is nog twijfelachtig. Ook de beoogde eerste doelman Piet Velthuizen staat wellicht nog een paar duels aan de kant. Hij wacht nog steeds op vrijgave van het Spaanse Hércules Alicante. Het is waarschijnlijk dat derde keeper Marko Meerits tegen VVV de plek onder de lat inneemt.

Nieuw Georgisch talent
De overname van Velthuizen loopt misschien niet zoals gepland, maar Vitesse blijft zich roeren op de transfermarkt. De club heeft een overeenkomst bereikt met Schalke 04 over de huur van de Ghanees Anthony Annan. De middenvelder moet zelf nog tot een akkoord komen met Merab Jordania. Daarnaast melden diverse Noorse media dat Vitesse een bod heeft gedaan op de middenvelder Ruben Yttergaard Jenssen. Ook hebben de Arnhemmers deze week Valeri ‘Vako’ Kazaishvili vastgelegd. Het achttienjarige Georgische talent tekent een contract voor drie seizoenen met de optie voor nog één seizoen.

Vierde Nigeriaan voor VVV
Ook VVV heeft vorige week een ‘jonkie’ gecontracteerd. De spits Uche Nwofore wordt de vierde Nigeriaan in dienst van de Venlonaren. De ploeg van trainer Glen de Boeck moet nog even op de nieuwe doelpuntenmachine wachten. De spits is op dit moment nog actief op het WK onder-20 waar hij al trefzeker was voor Nigeria. Er gaan echter geluiden op dat Nwofore niet eens op het WK zou mogen spelen omdat er gesjoemeld zou zijn met zijn geboortedatum.

Een Noorse advocaat die een website bijhoudt over het Afrikaanse voetbal en met name jonge spelers, beweerde deze week dat de nieuwe spits van VVV niet in september 1991 maar in februari 1989 is geboren. Dat zou op een document van de vorige club van de speler staan. Voorzitter Hai Berden maakt zich echter weinig zorgen om de verhalen over zijn nieuwe spits. “Over elke Afrikaan worden zulke verhalen verteld”, zegt hij tegen Voetbal International.

Afwezigen
Vitesse
  VVV-Venlo
Spelers:    

Spelers:

 

Room
Snijders
Van Diermen
Pedersen
Velthuizen

Ibarra
Anderson

Alex

Hamstring
Knie
Knie
Knie
Niet speelgerechtigd
Spier
Niet speelgerechtigd
Niet speelgerechtigd

  Musa
Nwofore
Timisela
Molhoek
WK onder -20
WK onder -20
Geschorst
Geschorst
Goal

Hoofdsponsor: