29 juli 2012 In de media

Vitesse fans massaal naar fandag in het stadcentrum

Dat de Vitesse fans hun helden nog steeds een warm hart toedragen bleek zondagmiddag weer eens. Massaal waren zijn naar het Arnhemse stadcentrum te komen om een handtekening, een foto, maar bovenal om de spelers en de technische staf uitgebreid toe te juichen.
En dat gebeurde ook. Na een middag die bol stond van de diverse activiteiten, betraden de geel zwarte artiesten één voor één het plankier. Het gejuich gaf aan, dat de fans nog steeds pal achter de ploeg staan.

De organisatoren hadden een groot palet aan activiteiten voor de fans bedacht. Er kon panna voetbal gespeeld worden, de nieuwe shirts konden aangeschaft worden, geposeerd met de clubmascotte Hertog en zelfs geel zwart meubilair aangeschaft worden. Die activiteiten werden dan ook druk bezocht, maar liepen leeg toen werd aangekondigd dat de spelers gingen plaatsnemen voor het uitdelen van handtekening.

Die mededeling veroorzaakte ‘Efteling achtige’ tonelen. In een slingerroute van dranghekken, die bij Nederlands grootste pretpark niet zou misstaan. verzamelden zich honderden fans, waarvan velen getooid in het geel zwart en ‘gewapend’ met een groot foto formulier waarop de spelers de zo felbegeerde handtekeningen konden zetten. Dat deden ze onvermoeibaar, evenals het poseren voor mobieltjes, digitale camera’s en professionele fotoapparatuur.

Geduldig schuifelden de fans langs hun helden, die ze vaak vol bewondering aanstaarden, om vervolgens door vaders op de tafel getild te worden voor de foto. De meesten vonden het ook zelf leuk, anderen gingen ‘onder dwang’ van vader, die een grotere fan leek dan zijn kroost, maar zelf niet op de foto durfde.

Komt Theo?
Voor trainer Fred Rutten was het zijn eerste Vitesse fandag. Ook hij genoot van het enthousiasme van ‘zijn’ fans. ,,Het is bij elke club waar ik gewerkt heb veelal hetzelfde. Zo ook hier. De fans zijn erg enthousiast en dat is mooi om mee te maken. Ik vind een dergelijke dag ook belangrijk. De fans hebben de gelegenheid dicht bij de spelers te kunnen zijn en je ziet, dat ze daar ook massaal gebruik van maken."

Lange gesprekken kon Rutten niet voeren. ,,De meest fans vonden het mooi, dat we donderdag hadden gewonnen en hadden evenals ikzelf genoten van de bij vlagen goede stukken voetbal die wij op de mat legden. Ze zeiden wel, dat het lang was geleden, dat Vitesse zoveel kansen had gekregen."

Ook werd Rutten vaak gevraagd of Theo Jansen nu wel of niet kwam. ,,"Het zou kunnen dat hij komt, maar het hoe en wanneer weet ik niet. Natuurlijk zou ik het toejuichen als hij zou komen. Theo kan zeker wat toevoegen aan dit Vitesse. Ik waardeer hem niet alleen als voetballer, maar ook als mens. Ik hoop dan ook dat er nu eens een transfer doorgaat en niet zoals het met Ismail Assati is gegaan. Maar dat is niet aan mij, maar aan de clubleiding."

Spectaculaire afsluiting
Het einde van de fandag naderde, maar het grootse spektakel moest nog komen, namelijk de spelerspresentatie. En een spektakel werd het. Onder het gejuich van een bomvol ‘Supportersplein’ werden de spelers één voor één gepresenteerd en nadat ook de technische staf was voorgesteld en toegejuicht, nam de selectie onder een regen van geel zwarte snippers afscheid van hun fans.

Woensdagochtend vertrekken zij naar Moskou waar ze donderdagavond om 19:00 uur Russische tijd (17.00 uur Nederlandse tijd) de Europa League wedstrijd, in de derde voorronde, tegen Anzhi spelen. Die ploeg staat onder leiding van Achterhoeker Guus Hiddink. Volgende week donderdag is om 20.00 uur de return in Gelredome.

Klik HIER voor video Omroep Gelderland TxT

Klik HIER voor foto’s Vitesse

Klik HIER voor video-impressie VitesseArnhem

Hoog&Laag / Foto’s SV

Hoofdsponsor: