27 december 2010 In de media

Vitesse gaat ook in Georgië talenten zoeken

Vitesse-eigenaar Merab Zjordania wil namens de Arnhem­se club een voetbalschool begin­nen in zijn vaderland Georgië. Het plan past in het nieuwe beleid van de Arnhemse club, die bezig is een wereldwijd netwerk op te bou­wen.

Vitesse wil de grootste talenten van Georgië zoeken via een eigen voetbalacademie. Daar moeten de beloftevolle spelers worden klaar­gestoomd voor het grote werk in Arnhem.

Momenteel heeft Vitesse al twee voetballers uit Georgië in de hoofd­selectie. Verdediger Guram Kashia kwam eind augustus over van FC Dinamo Tbilisi. De zesvoudig in­ternational van Georgië is eigenlijk een centrumverdediger, maar hij heeft sinds zijn komst naar Arn­hem een basisplaats als rechtsback. Kashia is een van de weinige nieu­welingen die meteen onomstre­den zijn plek heeft gevonden in het elftal.

Zijn landgenoot Giorgi Chanturia werd in augustus overgenomen van FC Barcelona. De aanvallende middenvelder geldt als een topta­lent, maar hij is pas in april inzet­baar in Nederland wanneer hij achttien jaar is geworden. Chantu­ria traint al wel volop mee met de Arnhemse spelersgroep.

Vitesse ging eerder al een samen­werking aan met de Yuri Konop­lev Academy, de meest succesvol­ste voetbalacademie van Rusland. Bovendien tekende de club een overeenkomst met de Braziliaanse club Atlético Paranaense.

Zjordania hoopt in de winter enke­le spelers van Atlético naar Arn­hem te halen. Volgens Braziliaanse media komt middenvelder Fransér­gio op huurbasis naar Vitesse.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: