1 oktober 2010 In de media

Vitesse gaat samenwerking aan met Van Zandbeek

Voetbalclub Vitesse en Van Zandbeek communicatie & marketing uit Nijmegen zijn een driejarige strategisch partnership aangegaan. Vitesse koos voor Van Zandbeek vanwege haar ruime ervaring op gebied van branding & marketing communicatie.

De samenwerking start met een strategisch traject om het merk Vitesse te herpositioneren. De club wil namelijk niet alleen investeringen in spelers en sportieve prestaties, maar ook in haar eigen merk. Sinds de overname door Merab Jordania, is het toekomstperspectief van Vitesse drastisch veranderd. De club wil binnen drie jaar meedoen om het landskampioenschap, waardoor een nieuwe positionering van het merk Vitesse gewenst is. De komende tijd gaan Vitesse en Van Zandbeek daarom aan de slag om het imago en de identiteit met de bijbehorende merkproposities neer te zetten en uit te bouwen.
Daarnaast is Van Zandbeek betrokken bij het operationaliseren van het marketing- en communicatiebeleid en verzorgt zij PR-advieswerkzaamheden.

Bram van Steenbergen, Managing Director Van Zandbeek communicatie & marketing: “Wij vinden dit een fantastische uitdaging, omdat Vitesse al een heel mooi en authentiek merk is, waar veel trots en emotie omheen hangt.”

Marie-José Helle, commercieel directeur Vitesse:”Wij verheugen ons zeer op de samenwerking met de professionals van Van Zandbeek communicatie & marketing en zijn er trots op dat wij zo’n gerenommeerd bureau aan ons hebben kunnen binden. Onze ambitie is om van Vitesse weer een topclub te maken. Dat vraagt een andere marketingcommunicatie-strategie dan wij, maar ook supporters en businessclubleden, de laatste jaren gewend zijn. Om onze boodschap duidelijk over de bühne te krijgen is een doorvertaling van de nieuwe merkdefinitie- en positionering naar creatieve concepten van groot belang. Van Zandbeek zorgt daarvoor. Daarnaast gaan zij de Vitesse-organisatie strategisch ondersteunen en zorgen zij voor kwaliteitsbewaking van onze campagnes.”

Over Zandbeek Communication Group
De Zandbeek Communication Group (www.zandbeek.com) bestaat uit zes bedrijven die zich richten op het totale communicatietraject. De groep biedt opdrachtgevers een geïntegreerd communicatiepakket waaronder specialismen als communicatieadvies, design & advertising, public relations, onderzoek, events en interactieve media. Het realiseren en managen van duurzame relaties van de opdrachtgevers met klanten en andere belangengroepen staat centraal. De Zandbeek Communication Group is uitgegroeid tot een onderneming met circa 115 medewerkers en activiteiten in Eindhoven, Nijmegen, Maastricht, Den Haag en Brussel. Klanten van Zandbeek Communication Group zijn onder andere: ABN AMRO, De Slegte, VGZ, Obvion, Trespa International, Knauf en Rijkswaterstaat.

Vitesse

Hoofdsponsor: