13 april 2010 In de media

Vitesse geeft winst uit handen

Vitesse heeft tegen NAC Breda de winst uit handen gegeven. Kort voor tijd maakte Edwin de Graaf de onverdiende gelijkmaker (1-1) nadat Santi Kolk de thuisclub in de eerste helft op voorsprong had gezet. Vitesse is daardoor nog steeds niet zeker van handhaving in de eredivisie.

Vitesse startte met een veredeld jeugdteam. Trainer Theo Bos miste door blessures Wiljan Pluim, Jeroen Drost, Serginho Greene, Rogier Molhoek en Kevin van Diermen. Calvin Jong-A-Pin moest met een schorsing vanaf de tribune toekijken. Nog betrekkelijk onbekende talenten als Davy Pröpper, Gino Felixdaal en Giovanni Gravenbeek hadden daardoor een basisplaats.

Ondanks al die absenties bood Vitesse het geroutineerde NAC Breda goed tegenstand in het gezapige duel. Achterin gaven de Arnhemmers weinig weg. In de eerste helft was alleen Edwin de Graaf voor NAC dicht bij een doelpunt, maar keeper Piet Velthuizen verijdelde dat knap. Na een half uur kwam Vitesse via Santi Kolk zelfs verrassend op voorsprong na voorbereidend werk van Alexander Büttner en Onur Kaya.

Na rust leek Vitesse die belangrijke voorsprong zonder noemenswaardige moeite vast te houden. Het lakse en slap spelende NAC kwam nauwelijks in het stuk voor tegen de gretige Arnhemmers, die enkele malen verzuimden de marge te verdubbelen. Kort voor tijd kwam NAC Breda dankzij Edwin de Graaf echter alsnog onverdiend langszij, waardoor Vitesse toch nog een spannend slot van de competitie wacht.