12 april 2010 In de media

Vitesse getroffen door zware blessures

Vitesse wordt in de slot­fase van de competitie getroffen door een reeks zware blessures.
Wiljan Pluim heeft vrijdagavond in de desastreus verlopen competi­tiewedstrijd bij RKC in Waalwijk ( 4- 1 nederlaag) zijn middenvoets­beentje gebroken. De jong aanvalsleider van de Arn­hemse ploeg is zeker zes weken uit­geschakeld. Pluim (21) mist de laat­ste drie wedstrijden van het sei­zoen: dinsdag (morgen, 20.00 uur) thuis tegen NAC, zondag 14.30 uur thuis tegen Roda JC en zondag 2 mei uit bij FC Utrecht.

Als Vitesse na die slotdag lager dan de vijftiende plaats is geëindigd, volgt ook nog een nacompetitie om lijfsbehoud in de eredivisie. Pluim zal ook dan niet inzetbaar zijn. Een gebroken middenvoets­beentje is een nare blessure voor voetballers omdat die plek gevoe­lig en erg kwetsbaar is.

Ook verdediger Kevin van Dier­men, aanvaller Sinan Kaloglu en middenvelder Rogier Molhoek mis­sen door zware blessures de slotfa­se van de competitie bij Vitesse.
Van Diermen scheurde in het laat­ste thuisduel tegen FC Groningen (zaterdag 3 april, 3-0) zijn voorste kruisband en beschadigde zijn bin­nenmeniscus. Hij wordt volgende week geopereerd en is dan mini­maal zes maanden uitgeschakeld.
Kaloglu werd enkele weken gele­den al geopereerd aan dezelfde blessure en wacht een even lange revalidatieperiode. Molhoek speel­de zondag 13 december tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: