21 juni 2012 In de media

Vitesse grijpt naast Arveladze

Jan Nederburgh en Gerard van der Lem vertrekken volgende week donderdag naar Turkije om aan het werk te gaan bij Kayserispor.
Van der Lem maakt daarmee zijn comeback, want hij werkte bij de Turks club al eerder als rechterhand van hoofdtrainer Shota Arveladze. Dat de Hoofddorper de aanbieding heeft geaccepteerd, maakt gelijk duidelijk dat de Georgiër in Turkije blijft en dus van de kandidatenlijst bij Vitesse kan worden afgevoerd.

"Shota zei mij dat hij nog een jaar wilde blijven”, zegt Van der Lem. „Het is niet eens een gespreksonderwerp geweest of hij wel aanbleef. Anders had ik het misschien niet eens gedaan. Maar ik weet dat Merab Jordania helemaal gek van Shota is.”

Van der Lem moet in Kayseri de jeugdopleiding gaan structureren en gaat andermaal functioneren in een adviseursrol bij het eerste elftal. De vorige periode had hij als assistent een stuk of honderd boeken gelezen. „Ik heb er nu weer twintig mee”, lacht Van der Lem. „Maar ik ga er nu ook meer werk krijgen. En het voetbal leeft er. Er zitten altijd 25.000 tot 30.000 fans in het (nieuwe) stadion en bij toppers zit het er altijd vol.”

Vitesse is de enige club in de eredivisie die nog geen hoofdtrainer heeft aangesteld. De verwachting is dat Fred Rutten op korte termijn wordt benoemd. Jordania wil verder de leiding van de club renoveren. De vraag is of er voor de directeuren Paul van der Kraan en Ted van Leeuwen nog toekomst is bij Vitesse. De samenwerking tussen Jordania en de directie laat al geruime tijd te wensen over. Eerder vertrok trainer John van den Brom naar Anderlecht.

Telegraaf

Hoofdsponsor: