31 augustus 2011 In de media

Vitesse haalt centrale verdediger Piiroja binnen

Vitesse is op de laatste dag van de transfermarkt toch nog actief geweest en de selectie met een speler uitgebreid. Woensdagavond 31 augustus werd de transfer van de 32-jarige centrale verdediger Raio Piiroja afgerond.

Binnen de Arnhemse club was de wens aanwezig om de selectie aan te vullen met een centrale verdediger. De zekerheid was er echter niet dat die er daadwerkelijk nog zou komen. De geleverde inspanningen betaalden zich enkele uren voor het sluiten van de markt toch uit. Letterlijk bij het sluiten markt heeft Vitese nog een verdediger toegevoegd. Het gaat om de 32-jarige centrale verdediger Raio Piiroja van het Noorse Fredrikstadt. De verdediger speelde meer dan honderd keer voor het nationale team van Estland. Hij tekent voor de duur van één seizoen.

Ted van Leeuwen: "We waren al langer op zoek naar een geroutineerde centrale verdediger. We hadden er eerlijk gezegd niet meer op gerekend, maar hebben toch de gewenste extra ervaring in de selectie. De voorwaarden zijn gunstig: hij is ervaren, topfit en meteen beschikbaar. Zijn club gunde hem na jaren van trouwe dienst een transfer naar Nederland. John van den Brom heeft hem afgelopen weekend bekeken bij Fredrikstadt FK."

Piiroja speelde voor Fredrikstadt FK vanaf 2004 158 competitiewedstrijden en daarin scoorde hij 12 doelpunten. Voor het nationale elftal van Estland speelde hij tot dusver 101 interlands. Voor zijn land wist hij 8 keer te scoren.

Meer info 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: