19 juli 2012 In de media

Vitesse heeft aan vier treffers niet genoeg

Vitesse heeft zijn rentree op de Europese velden niet kunnen opfleuren met een zege. De ploeg maakte donderdag uit bij Lokomotiv Plovdiv vier doelpunten, maar defensief geklungel zorgde er voor dat die vier goals niet voldoende waren voor de zege: 4-4.
Het was even geleden voor Vitesse. Bijna tien jaar na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool op Anfield Road mocht de ploeg eindelijk weer aan de bak in Europa. De opwinding daarover was groot en met Lokomotiv Plovdiv trof de ploeg bij zijn Europese rentree een tegenstander die normaliter geen problemen moet opleveren. De vier gemaakte treffers onderstreepten dat, maar Vitesse gaf tot viermaal toe een voorsprong weg.

Dat Vitesse defensief zo kwetsbaar was, was opvallend. Vorig seizoen was de verdediging juist één van de sterke punten van de Arnhemse ploeg. Alleen AZ hield tijdens het afgelopen seizoen vaker ‘de nul’ dan Vitesse, maar die defensieve zekerheid was nu ver te zoeken. Bij het eerste Hongaarse doelpunt promoveerde Yordan Todorov een inworp tot doelpunt, bij de tweede kon Zdravko Lazarov helemaal vrij inkoppen.

Die goals hadden geen gevolgen hoeven hebben voor Vitesse, was het speelde beter en scoorde makkelijk. Jonathan Reis maakte de eerste, Marco van Ginkel de tweede, Wilfried Bony de derde en opnieuw Van Ginkel de vierde. Maar omdat de Arnhemse defensie in blessuretijd wéér niet goed op stond te letten, werd het zomaar 4-4.

FcUpdate

Hoofdsponsor: