17 augustus 2011 In de media

Vitesse heeft concurrentie voor Annan

Op zoek naar versterkingen is Vitesse uitgekomen bij 44-voudig Ghanees international Anthony Annan. De 25-jarige verdedigende middenvelder staat onder contract bij Schalke 04, maar komt daar nauwelijks aan spelen toe.

Vitesse wil Annan voor de rest van dit seizoen huren, met daarbij een optie tot koop. ‘Maar hij moet eerst met Schalke eruit komen,’ zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. ‘Daarnaast zijn er meer kapers op de kust, dus het is nog even afwachten. Maar we doen alles wat we kunnen, want Annan zou voor ons fantastisch zijn. Een nummer 6, die altijd aanspeelbaar is en van grote waarde kan zijn.’

Ook hoopt Vitesse op korte termijn de Tsjech Tomas Kalas aan de selectie toe te voegen. Hij wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea. Van Leeuwen: ‘Tomas is een rechtsbenige centrumverdediger, die zowel fysiek sterk als snel is.’ De komst van Kalas lijkt dichterbij dan een nieuwe huurperiode van Slobodan Rajkovic.

De Servische verdediger doorliep de voorbereiding bij Chelsea en maakte veel indruk op trainer André Villas-Boas. Momenteel proberen de Londenaren hem speelgerechtigd te krijgen voor de Premier League. Mocht dat mislukken, dan is een nieuwe verhuur aan Vitesse een belangrijke optie.

Voetbal International

Hoofdsponsor: