23 april 2010 In de media

Vitesse heeft geen haast met opvolging Marc van Hintum

Vitesse heeft geen haast in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. Algemeen di­recteur Paul van der Kraan praat medio mei met de leden van de Raad van Commissarissen over de vacature die is ontstaan door het nakende vertrek van Marc van Hintum.
„Het is net bekend dat Marc weg gaat”, zegt Van der Kraan. „Ik heb met de Raad van Commissarissen afgesproken dat ik tijdens de vol­gende vergadering met een voor­stel kom hoe we hiermee omgaan. Dat is ergens medio mei. We heb­ben er geen haast mee. Marc is nog bij de club en hij doet zijn werk.”

Van Hintum had maandag een on­derhoud met Van der Kraan en voorzitter Maasbert Schouten. Daarin gaf de per 1 juli vertrekken­de technische baas aan dat hij zich tot het einde van zijn contract zal blijven inzetten voor de club. Een dag eerder had Van Hintum naar buiten gebracht dat hij Vitesse ver­laat, uit onvrede over de manier waarop de moeizame onderhande­lingen over een nieuwe verbinte­nis plaatshadden.

„Het opstappen van Marc kwam als een verrassing”, aldus Van der Kraan. „We hebben ons er dus niet op kunnen voorbereiden. We zien ons er nu voor geplaatst en gaan het oppakken.”

In het onvermijdelijke geruchten­circuit gaan reeds de namen rond van Jan Streuer ( ex-Vitesse, nu Sjachtar Donetsk) en Ted van Leeuwen (chefscout van Vitesse). Van der Kraan: „Of we het intern of extern gaan oplossen, dat is nog niet bekend.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: